SODES, Yüksekova’da genç beyinleri yarıştırıyor

SODES, Yüksekova’da genç beyinleri yarıştırıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES)'nın finanse ettiği 'Yetenekler ve Beyinler Yarışıyor Projesi' ile 80 öğrenciye kurs veriliyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES)'nın finanse ettiği 'Yetenekler ve Beyinler Yarışıyor Projesi' ile 80 öğrenciye kurs veriliyor. Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve SODES İlçe Proje Ofisi'nin ortak yürüttüğü projede öğrenciler, yetenek ve beyinlerini yarıştırıyor.
80 öğrenciye satranç ve masa tenisi kursu verdiklerini anlatan Proje Koordinatörü Evliya İliş, projenin SODES tarafından finanse edildiğini aktardı. İlçe Milli Eğitim'le birlikte yürütülen projenin uygulama bedelinin 34 bin lira olduğunu belirten İliş, “40 erkek ve 40 kız öğrenciye eğitim veriliyor. Öğrencilerin bu tarz sportif müsabakalarda kullanmaları amacıyla eşofman takımları, spor ayakkabıları, satranç takımları, satranç saatleri, masa tenisleri, raketler alındı." diye konuştu. İliş, 20 okulda kursların devam ettiğini belirterek, kurs sonunda başarılı olup derece alan öğrencileri de ödüllendireceklerini kaydetti. CİHAN