Sosyal medyada fenomen olun

Sosyal medyada fenomen olun

Sosyal medyanın taktiklerini öğrenmek sandığınız kadar zor değil.

Sosyal medyanın en çekici yanı, arkadaşlarının yaptığı her şeyi takip etmene olanak sağlaması değil. Aynı zamanda kendini tanımlamanın en kolay ve ücretsiz yolu..

Facebook günlük hayatı paylaşmak için harika olsa da, diğer sosyal paylaşım sitelerini kulalanarak kariyerin için sağlam adımlar atabilirisin. Zekice görüşler tweetlemen ya da Youtube’da “nasıl yapılır” videoları paylaşman, hem bir takipçi kitlesine sahip olmanı hem de kendini uzman gibi göstermeni sağlar.

TWITTER

Neden? Tanımak istediğin insanlara ulaşmanın daha kolay bir yolu yok. Özellikle çalıştığın sektördeki üst düzey yöneticilerin seni uygun pozisyonlara önerebileceği ya da seni retweetleyerek takipçileri tarafından tanınmanı sağlayabileceğini düşünürsen. Tam vaktinde tweet atarak ne kadar zeki ve güvenilir olduğunu kanıtlayabilirsin.

UZMAN GİBİ TWEETLE 80/20 kuralını dene

İletilerinin %80’i profesyonel yaşamınla ilgili olmalı ve değerli bilgiler vermeli. %20’si ise eğlence amaçlı olabilir. Araştırmalar gösteriyor ki soru ya da bilgi içeren tweetler, fikir, şikayet ya da rastgele düşünce içerenlerden daha fazla okunuyor. Yani “Şu an turşu yiyorum” gibi şeyleri pek sık yazmazsan daha iyi.

HASHTAG'LER ÖNEMLİ

Retweetlenme şansını arttırmak için postlarına linkler eklemeyi dene. Ayrıca #PazartesiSendromu gibi popüler hashtag’ler hakkında tweet yazmayı da unutma. Bu şekilde aynı konuda düşüncelerini paylaşan insanların arasına karışabilirsin.

Bundan Kaçın! Twitter belli bir konuda atılmış tweetlerle dolsa bile, konuya eklenecek yeni bir haberin olmadığı sürece kalabalığa karışma. Twitter’ı bir kokteyl partisi gibi düşün: Kimse durmaksızın kendini öven birini dinlemekten, anlaşılmayan yorumlardan ve aynı şeyleri tekrar eden insanlardan hoşlanmaz. Araştırmalar gösteriyor ki insanların birini takip etmeyi bırakmasının sebebi kişinin ya tweet ishaline tutulması ya da hiç ilginç olmayan konular hakkında tweet atması. İnsanlar aynı zamanda kendi takipçilerinin iki katını takip eden insanlarla da ilgilenmiyor çünkü bu onların yeterince ilgi görmediğini gösteriyor.

Zamanlama Her Şeydir  Twitter’daki altın retweet saatleri 14:00 – 17:00 arası. Gün içinde beş ile on arasında tweet atmanı tavsiye ediyoruz; tabii insanlar direkt sana tweet attığı zaman da onlara cevap vermelisin. Rahatsız edici tweetler nedeniyle huzursuz olmak yerine, sadık takipçiklerine yanıt vermeyi tercih et.