Staj mağdurları Davutoğlu'ndan destek istedi

Staj mağdurları Davutoğlu'ndan destek istedi
Güncelleme:

Sayıları 1,5 milyonun üzerinde tahmin edilen, özellikle çocuk yaşlarında Çıraklık Okulları, fabrikalar, çeşitli işyerleri ve Meslek Liseleri’nde adeta birer işçi gibi haftada zaman zaman 3-4 gün çalışan stajyerler, emeklerinin görmezden gelindiğini, hak mahrumiyeti yaşadıklarını ileri sürerek, EYT düzenlemesi çerçevesinde stajyerlerin çalışma başlangıçlarının SSK işe giriş başlangıcı sayılmasını talep ediyor.

Ankara ‘da iki kez geniş çaplı toplantı ile seslerini duyurmaya çalışan staj mağdurları, sorunlarının çözümü için Altılı Masa toplantısı öncesi evsahibi konumundaki eski Başbakan ve Gelecek Partisi (GP) Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ‘nu ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Hakan Tartan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Staj Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, ‘Milyonlarca mağdur var. Çalıştık, emek verdik, belge elimizde, ama çalışmamız SSK başlangıcı sayılmıyor. Bu büyük bir haksızlık. Yaşı 50’nin üzerinde 10 binlerce insan var. Bu mağduriyetimiz giderilmeli. Bize her zaman destek veren Sn Başbakan ve ekibinden bı konuda sesimize ses olmasını rica ediyoruz ‘ dedi.

Davutoğlu da, bu sorunun takipçisi olacaklarını belirterek, ‘Staj başlangıcı SSK giriş olmalı. Ortada ciddi bir mağduriyet var. Hükümetten bu konuda çözüm istiyorum. Onlar çözmezse biz çözeriz ‘ şeklinde konuştu.