Suriyelilerin kampında ortalık karıştı! TOMA'larla müdahele edildi

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta, Suriyeli mültecilerin kaldığı kampta kavga çıktı. Ortalık savaş alanına dönerken polis TOMA’larla müdahale etti.

Kahramanmaraş’ta bulunan sığınmacı kampında ayaklanma başladığı bildirildi. İsyan eden gruba müdahale için giden polislere tekbir getirerek taş ve sopalarla saldırıldığı görüldü.

Ayaklanmaya müdahale için gelen polislere isyancı grubun tekbir getirerek taş ve sopalarla saldırdığı görüldü.

Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ekibi gruba müdahale ederken ayaklanan grubun tekbir getirerek taş ve sopalarla saldırdığı görüldü.

Kahramanmaraş Valiliği'nden konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada, “Haziran ayı itibariyle Suriyelilerin yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak Geçici Barınma Merkezlerinde alınması uygulanmasına başlanmıştır. Bu minvalde Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezine alınan bir grup Suriyelinin arasında bugün saat 21:00 sıralarında tartışma sonrası huzursuzluk çıkmış, akabinde kolluk birimlerimiz gerekli müdahaleyi yapmış ve sükunet sağlanmıştır. Önemli bir olumsuzluk bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada olayların yatıştırıldığını duyurdu. 

Açıklamada, “Haziran ayı itibariyle Suriyelilerin yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak Geçici Barınma Merkezlerinde alınması uygulanmasına başlanmıştır. Bu minvalde Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezine alınan bir grup Suriyelinin arasında bugün saat 21:00 sıralarında tartışma sonrası huzursuzluk çıkmış, akabinde kolluk birimlerimiz gerekli müdahaleyi yapmış ve sükunet sağlanmıştır. Önemli bir olumsuzluk bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.