Tekvando hocası, saldırganın silahını almaya çalışırken vurulmuş

Tekvando hocası, saldırganın silahını almaya çalışırken vurulmuş

Maltepe’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Türkiye Taekwondo Federasyonu Büyükler Teknik Kurulu Üyesi ve milli takım antrenörü Ahmet Sarı’nın, saldırganın silahını almaya çalışırken vurulduğu belirtildi.

Maltepe’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Türkiye Taekwondo Federasyonu Büyükler Teknik Kurulu Üyesi ve milli takım antrenörü Ahmet Sarı’nın, saldırganın silahını almaya çalışırken vurulduğu belirtildi. Olayda eşi Emrah Kaygusuz’u kaybeden Arzu Kaygusuz, “Saldırgan önce eşimi vurdu. Ahmet hoca silahı almaya çalışırken vuruldu.” dedi.

Altayçeşme Mahallesi Saldıray Sokak'ta önceki gün çıkan olayda Ahmet Sarı (46) ve Emrah Kaygusuz (33), otopark yüzünden tartıştıkları aynı binada oturan Burçin E. tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.

Olay sırasında eşinin yanında bulunan Emrah Kaygusuz’un eşi Arzu Kaygusuz, “Eşim, hocam, ben bahçede oturuyorduk. Burçin denen şahısla otopark meselesi yüzünden tartışma yaşandı. Bir süre sonra elinde silahla geldi. Eşim ve hocamın arkası dönüktü. Ben ‘silah var ateş edecek! diyene kadar ikisini de vurdu. Önce eşim vuruldu, Ahmet hoca saldırgandan silahı almaya kalkarken sonra da onu vurdu. Sonra ben müdahale etmeye çalıştım, kaçtı gitti.” şeklinde olayı anlattı.

Saldırganla çok fazla diyaloglarının olmadığını belirten Kaygusuz, “Bir an önce bulunur da acımızı biraz hafifler. Giden iki tane can. Biri 33 diğeri 49 yaşında. Biri Türkiye için çok önemli bir insan, milli takım antrenörü, her şeyimiz bizim. Öbürü de eşim.” Diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Ahmet Sarı’nın eşi Gamze Sarı da, “Bu ülke insan çok değersiz. Bu insanlar boşu boşuna ölüyor. Bu olaylar bu kadar sık yaşanmasın. Bu insanları eğitelim. Bu insan kolay mı yetişiyor? Bu kadar insan yetiştiriyor, bir tane yetiştirilmemiş insan tarafından yok ediliyor. Eşim yemez yedirirdi. Gelenlere ‘karnın aç mı? paran var mı? diye sorardı. Bu adam öldü.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Öte yandan, olay sırasında kırılan iş yerinin camları tamir edildi.



CİHAN