Terör ve güvenlik uzmanı öyle bir şey dedi ki..

Terör ve güvenlik uzmanı öyle bir şey dedi ki..

TRT1’de yayınlanan Pelin Çift ile Gündem Ötesi programında dün gece terör konuşuldu.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar’ın konuk olduğu bölümde çarpıcı açıklamalar geceye damgasını vurdu. Yarar, vatansever olduğunu iddia eden insanların bile terör propagandasına inandığını belirttiği açıklamasıyla dikkatleri çekti.

Mete Yarar, son dönemde PKK'ya karşı yürütülen operasyonların küçümsenmesini de eleştirdi:

"Hazar Denizi'nden Ruslar Suriye'deki hedeflere füze attılar. Herkes övüyor. Ne kadar büyük operasyon… Senin kendi ülken, 23-24 Temmuz'da, dünyada son dönemde yapılan en büyük hava harekâtını yapmış, 75 savaş uçağını 2 tanker uçağıyla havada tutabilmiş, AVACS'larıyla yönetebilmiş, 700 hedefi aynı gecede başarıyla vurmuş, hiçbir kayıp vermemiş ve dönmüş. Söylenen şu: Siz aslında dağı taşı vurdunuz, bizi kandırıyorsunuz...

Operasyonda tanker uçağındaydım. Yerinden takip ettim. Bununla övünememiş, hala karşı tarafında propagandalarını taşıyan ve inananlara şunu söylüyorum: Kendi konuşmalarında, sitelerinde burada barınamıyoruz diyen grup kabul ediyor, bu ülkeyi sevdiğini söyleyen sen bunu kabul etmiyorsun. Bu ülke için çalışan insanların emeğini kimse çalamaz. Sizler yalancısınız."

Etiketler pelin çift trt 1