THY uçağı karanitanaya alındı

THY uçağı karanitanaya alındı

THY'nin İstanbul-Adana seferini yapan uçakta yolcuların mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetlerinin ardından radyasyon ölçümü yapıldı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) bu sabah yapılan İstanbul – Adana seferi sırasında yolcuların aldıkları koku yüzünden mide bulantısı ve baş dönmesi rahatsızlıkları geçirmeleri sonrası uçak Adana’da radyasyon sızıntısı ihtimali üzerine karantinaya alındı. Uçakta radyoaktif madde içeren kargo taşındığı ancak herhangi bir radyoaktif sızıntıya rastlanmadığı öğrenildi.

THY'nin bugün İstanbul - Adana seferini yapan uçağında bulunan yolcular kalkıştan kısa süre sonra baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetinde bulundu.

Kabin içindeki kokudan da şikayet eden yolcuların durumunun kaptan pilota bildirildiği, pilotun da, Adana'ya inişle birlikte uçakta radyoaktif ölçüm yapılmasını talep ettiği öğrenildi.

Bu arda uçakta radyoaktif madde içeren kargo taşındığı, pilotun durumdan haberdar olup şüphelendiği için ölçüm yapılmasını talep ettiği belirtildi.

Yapılan ölçümler sonucunda uçakta radyoaktif bir sızıntıya rastlanmadığı ifade edildi.

THY'DEN AÇIKLAMA

"Bugün TK 2458 İstanbul- Adana seferini yapan uçakta yolcular bir koku aldıklarını beyan etmeleri üzerine kaptanı uçakta bir ölçüm yapılmasını istemiş. İlgili birimlere bilgi verilmiş ölçüm yapmış ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığının belirtmeleri üzerine

Uçak 1,5 saat gecikmeyle TK 2459 Adana- İstanbul seferi için yolcu alımına başlamıştır."

Etiketler THY uçak radyasyon