Tıp Sekreteri Olmaya Hak Kazananlar Sertifikalarına Kavuştu

Tıp Sekreteri Olmaya Hak Kazananlar Sertifikalarına Kavuştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Türkiye’de son olması açısından da ayrı bir öneme sahip olan ‘Tıp Sekreterliği’ kursuna katılan kursiyerlere önceki gün Ayvalık Devlet Hastanesi’nde yapılan bir tören

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Türkiye’de son olması açısından da ayrı bir öneme sahip olan ‘Tıp Sekreterliği’ kursuna katılan kursiyerlere önceki gün Ayvalık Devlet Hastanesi’nde yapılan bir törenle kurs bitirme sertifikaları dağıtıldı.

Ufuk Yıldırım ve Aslı Göztaş adlı kurs eğitmenleri tarafından 12 Nisan 2010 tarihinde başlayıp, bin 144 saat sürmesi nedeniyle en uzun kurs programı olarak tanımlanan Tıp Sekreterliği kursunda başarılı olan 26 kursiyer için düzenlenen sertifika dağıtım törenine; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nurbin Kolsuz, Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Uçmaz, hastane yetkilileri ve açılan Tıp Sekreterliği kursunda başarılı olan 26 kursiyer hazır bulundu.

KAYMAKAM NALBANT BAŞARILI KURSİYERLERİ KUTLADI

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Türkiye’nin turizm alanında hızla cazibe merkezi haline gelen ve bu yüzden de her yıl turist sayısının bir önceki yıla göre artış gösterdiği Ayvalık’ta mevcut devlet hastanesi binasının yeterli olmadığını ve yeni bir devlet hastanesine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Kaymakam Nalbant, “Bu nedenle de Sağlık Bakanlığımız nezdinde yapılan girişimlerle Ayvalık’ımıza yeni bir Devlet Hastanesi’nin yapılabilmesi için hazırlıklar tamamlanmak üzeredir. Bugün şu saatlerde Ayvalık Belediyesinde yapılan Meclis toplantısında da hastanemiz için belediye tarafından gereken yasal izinlerin verilmesi için gereken kararlar alınmak üzeredir” diye konuştu.

Nalbant yaptığı konuşmasında, ülke genelinde Tıp Sekreterliği kurslarının sonuncusu olan bu kursun Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi tarafından tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kurs süresince emeği geçenleri kutladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NCA VERİLEN ÖDÜLÜ MESLEKTAŞLARIYLA PAYLAŞTI

Törende, Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Uçmaz, Balıkesir genelinde yapılan çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan tarafından Evde Sağlık Hizmeti verme konusunda Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimliğine verilen başarı ödülünü meslektaşlarıyla paylaşarak, başarılı kursiyerleri kutladı.

Tören sonrasında Ayvalık Devlet Hastanesi önünde Kaymakam Nihat Nalbant öncülüğünde ki törene katılanlarla hatıra fotoğrafı çektiren 26 kursiyer, sağlık hizmetleri alanında yeni birimlere personel ihtiyacı duyulduğunda kendilerine öncelik hakkı tanıyacak belgelerinin sevinciyle objektiflere poz verdi.

TIP SEKRETERİ OLMAYA HAK KAZANANLAR SERTİFİKALARINA KAVUŞTU

TIP SEKRETERİ OLMAYA HAK KAZANANLAR SERTİFİKALARINA KAVUŞTU

TIP SEKRETERİ OLMAYA HAK KAZANANLAR SERTİFİKALARINA KAVUŞTU