Tokat'ta gençler ''vatan sevgisinde'' buluştu

Tokat'ta gençler ''vatan sevgisinde'' buluştu

Zileli gençler Vatan Sevgisi gecesinden bir araya geldi.

Zile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın düzenlediği "Vatan Sevgisi" gecesi yoğun bir katılımla gerçekleşti.  MHP Tokat Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, gecede yaptığı konuşmada, “Siz gençlerin gelecek kaygılarını ben yaşıyorum. Fakat sizdeki vatan sevgisini gördüğüm zaman ise büyük bir gurura kapılıyorum” dedi.

Zile Ülkü Ocakları’nın düzenlediği geceye katılım yoğun olurken, coşku sebebiyle program geç saatlere kadar devam etti.  Tokat Milletvekili Adayı Başkan, “Zile’nin ülkücü şehitleri Ertuğrul Dursun Önkuzu, Cafer İnce ve Mustafa Daştangil ile geçtiğimiz yıl şehit edilen Fırat Çakıroğlu başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“YA TAMAM YA DEVAM”

11334083_1597004833902607_271470141255691161_o.jpg

“Değerli ülkücü Türk gençliği ve değerli dava arkadaşlarım. Bu akşamki buluşmamız bir başka anlam ifade ediyor. 18 gün sonra ülkemizin kaderini oylayacağız. 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri ülkemiz için adeta “ya tamam ya devam” demektir. Mevcut iktidar 13 yıllık sürede ülkenin bütün kaynaklarına peşkeş çekti ve ülkeyi dışa bağımlı hale getirdi. Siz gençlerin bu noktada gelecek kaygısı yaşadığını çok iyi biliyorum.”

Her sene değişen eğitim sistemini sert bir dille eleştiren Abdurrahman Başkan, “Lise sınavlarından başlayarak KPSS’ye kadar giden süreçte yaşanan sınav skandalları hepimizin aklına (Acaba ne olacak?) sorusunu getiriyor. Sınavlardan sonra yaşanan süreçte devlet kurumlarında iş alımlarda adam kayırmaların sizleri bıktırdığını iyi biliyorum. Milli Eğitim’in sürekli değişen politikalarıyla maddi durumu yetersiz olan gençlerimiz eğitimden koparılıp fakirliğe terk ediliyor” ifadelerini kullandı.

10985343_1596788250590932_6224206675609331113_o.jpg

“ADALETSİZLİĞE DUR DİYECEĞİZ”

Adaletsizliğin hemen hemen her kurumda sıradan bir davranış biçimi haline geldiğine dikkat çeken MHP Tokat Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, “Devlet yurtlarına hiç ihtiyacı olmadığı halde bulduğu torpillerle yerleşen, ancak torpil bulamadığı için ihtiyacı olan öğrencilerin kapılarda kaldığını da gayet iyi biliyorum. Üniversitelerde fikirlerini beyan etti, diye okuldan uzaklaştırılan gençler olduğu hepimizin malumudur. MHP iktidarında bu adaletsizliklere dur diyeceğiz. Gençlerimizin gelecek kaygısını üzerlerinden atacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programda, Yıldızlar Güreş Şampiyonasında Karadeniz bölge 1. olan Ahmet Yıldız ve Ali Yıldız’a Tokat Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yay ve MHP Tokat Milletvekili Adayı Abudurrahman Başkan ödül verdi.

BAŞKAN’IN YOĞUN ÇALIŞMA PROGRAMINA DEVAM ETTİ

Öte yandan 75. Yıl Anadolu Lisesi, Cemalettin Dinçer Aile Sağlığı Merkezi, Zile Vergi Dairesini ziyaret eden Abdurrahman Başkan, ardından Zile Cumhuriyet Başsavcısını makamında ziyaret etti.

Öğleden sora esnafları gezen Abdurrahman Başkan, Zile Şehit ve Gazi Aileleri  Derneği’ne de uğradı.  Burada büyük bir sevgiyle karşılanan Başkan, şehit aileleri Kore ve Kıbrıs gazileriyle uzun bir süre sohbet etti.