TOKİ'den şehit ailesine şok

TOKİ'den şehit ailesine şok

TOKİ, şehit ailesine hibe edilen ev için para istedi

Uzman Çavuş Bilal Batırır, 16 yıl önce Mardin'de hainlerle girdiği çatışmada şehit düştü. Arkasında acılı bir eş ve iki evlat bıraktı. Devlet, aileye bir ev hibe etti. TOKİ, yıllar sonra 55 bin liralık hesap çıkardı. İtiraz üzerine rakamı 21 bin liraya indirdi…

Suriyeli sığınmacılara sağlanacak TOKİ'den bedava ev ayrıcalığı Türkiye'nin gündemine oturdu. Sadece şehit ve gazi yakınları değil, büyük bir kesim Suriyelilere sunulan imkanlara tepki gösterdi. Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde 16 yıl önce şehit düşen Uzman Çavuş Bilal Batırır'ın eşi Hatice Batırır TOKİ mağduru.
2 evlat yetiştiren anne, sığınmacı kadar değer görmedikleri için isyan etti… Adana Sarıçam'da oturan iki erkek çocuk annesi Hatice Batırır'ın (41) eşi Uzman Çavuş Bilal Batırır, 8 Mart 1996'da Mardin'deki evine bir daha dönmedi. Hatice Batırır, 25 yaşındaki eşinin PKK'lılar tarafından yakılarak şehit edildiğini öğrendi.
O tarihlerde biri 5 yaşındaki Serhat, diğeri 7 yaşındaki Hasan Hüseyin Batırır'a hem annelik hem de babalık yapan Hatice Batırır'a, eşinin ailesinin yaşadığı kent olan Bursa'da, 2001'de Başbakanlık tarafından TOKİ'den ev hibe edildi. Aynı binadaki dairelerden başka şehit yakınları ve gaziler de hibe şeklinde yararlandırıldı.

Ancak aradan geçen 16 yıl sonra TOKİ, Hatice Batırır ve aynı binada oturan diğer ailelerden para istedi. Hatice Batırır, istenen 55 bin lirayı veremeyeceğini belirterek itiraz etse de, pazarlıkla belirlenen 21 bin lirayı 20 yıl süreyle taksitle ödemeye başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi'nde otobüs şoförlüğü yapan Hatice Batırır, kendilerinden para istenmesine çok üzüldüklerini belirterek şöyle isyan etti: “Eşim 25 yaşında vatan ve milletin huzuru için canını feda etti. Çocuklarımı güçlükle büyüttüm. Onlara bir gelecek hazırlama çabasındayken hibe edilen evlerin parasının istenmesini hâlâ sindiremiyorum. Biz bu vatan için canımızı verirken devletle pazarlık yapmadık. Şimdi Suriyelilerin TOKİ'de boş olan konutlara yerleştirilebileceği söyleniyor. Onlar bu devletin imkanlarından çok iyi şekilde yararlandırılıyor, iş imkanı sağlanıyor, kira ve para yardımı yapılıyor, üniversitelere sınavsız alınıyor. Oğullarımdan birine iş imkanı sağlandı. Benim diğer oğlum şehit çocuğu değil mi? Şehit ailelerine neden Suriyeliler kadar imkan sağlanmıyor.''

"BAŞBAKAN, EMANETİNE BÖYLE Mİ DAVRANIR?"

Hatice Batırır, Başbakan Binali Yıldırım'dan geçen Ramazan Bayramı'nda tebrik kartı aldıklarını söyledi. Kartın üzerinde “Aziz şehidimizin biricik emaneti siz değerli kardeşlerimiz'' yazılı olduğunu vurgulayan şehit eşi, “Eğer biz emanetsek böyle bir şeyin parası olmamalı. Bu durum acımızı ona katlıyor. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, gazisine, şehidine ev veremez mi?'' diye haykırdı.

“VATAN İÇİN BEDEL ÖDEDİK''

21 yaşındaki şehit oğlu Serhat Batırır da, “Milletimiz için biz bedel ödedik. Biz babasız büyüdük. Sıvasız, penceresinde naylon çakılı evlerde büyüdük. Suriyeliye kolay üniversite varken ben yüksek okulu maddi imkansızlıklarla ancak bitirebildim. İş bulamıyorum” dedi. Bir kamu kuruluşunda çalışan 23 yaşındaki şehit oğlu Hasan Hüseyin Batırır da kardeşine iş imkanı sağlanması isteyerek, “16 yıl sonra gelip bizden bir bedel istiyorlar. Bedeli, devletten benim istemem gerek. Bana babamı geri versin o zaman'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Etiketler TOKİ şehit ailesi