Torbalı Devlet Hastanesinde Kriyoterapi Tedavisi

Torbalı Devlet Hastanesinde Kriyoterapi Tedavisi

Torbalı Devlet Hastanesi'nde bundan böyle cilt hastalıkları tedavisinde kullanılan kriyoterapi cihazı hizmet verecek.

Torbalı Devlet Hastanesi'nde bundan böyle cilt hastalıkları tedavisinde kullanılan kriyoterapi cihazı hizmet verecek.

Torbalı Devlet Hastanesi'nde, polikliniklerde kullanılmak üzere alınan cihazların arasında hastane tarafından ilk defa temin edilen ve Cilt Hastalıkları Bölümü'nde kullanılacak olan kriyoterapi (sıvı azot dondurma tedavisi) cihazı da bulunuyor. Bu cihaz sayesinde Cildiye Polikliniği'nde en sık karşılaşılan siğil, nasır, iyi huylu deri kanserleri, deri tümörleri, aktinik keratoz adı verilen cilt ve güneş hasarları, yaşla birlikte oluşabilen çeşitli cilt lezyonları olan hastalara müdahale imkanı da

sağlanacağı belirtildi.

Çok sık karşılaşılan hastalıkları tedavi etmede kullanılan kriyoterapi cihazı hakkında bilgi veren Dermotoloji Uzmanı Dr. Nihat Hafızoğlu, "Bu cihaz uygulandığı yeri sıvı azot ile -196 dereceye kadar deri lezyonlarını soğutarak tedavi ediyor. Kriyoterapi cihazından veya tüpünden kriyoterapi probuna doğru çok soğuk bir gaz olan nitröz oksit pompalanıyor. Gaz, probun ucunun ısısını düşürür ve soğutur. Probu hastalıklı bölgeye dokundurulur. Alan donarken yanma ve kramp hissi hasta tarafından hissedilmektedir.

Tedavisinde kullanıldığı hastalıklar arasında siğiller, iyi huylu deri kanserleri, aktinik keratoz, bazı kanser türleri, güneş lekeleri, deri sertleşmeleri ve deri tümörleri bulunuyor" dedi.

Başhekim Şenol Topçu, birçok poliklinikte cihaz ve teçhizat eksikliğini giderdiklerini söyledi. Hastanenin kendi imkanlarıyla alınan cihazların hem doktorlara hem de vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını dile getiren Topçu, şöyle konuştu: "Cildiye Polikliniği'ne aldığımız ultra derin dondurucu ve kriyoterapi cihazı devrim niteliğinde. Şimdiye kadar bu cihaz olmadığı için birçok cildiye hastasını başka hastanelere sevk ediyorduk. Artık Torbalılılara daha iyi şartlarda hizmet verebilmenin mutluluğunu

yaşıyoruz. Cihaz alımlarımız devam edecek."

Dermatoloji alanında daha iyi hizmet vermek amacıyla kriyoterapi cihazının alındığını bildiren Başhekim Op. Dr. Şenol Topçu, "Her geçen gün eksiklerimizi gidermenin yanı sıra teknolojinin ürettiği makineleri de hastanemize kazandırıyoruz" ifadelerini kullandı.