Türkiye'de ikinci doz aşıda kriz var!

Türkiye'de ikinci doz aşıda kriz var!
Güncelleme:

Vatandaşlar randevu alamadığı için Covid-19 aşısının ikinci dozunu yaptıramıyor. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, “Aşının ikinci dozu 28 gün sonra değil, 35 -38 gün sonra yaptırılabiliyor” ifadelerini kullandı.

Yeni normalleşme döneminde vaka sayıları artarken aşılama hızı düşüyor. Daha çok yurttaşın aşıya ulaşımı sağlanamadığı gibi ilk doz aşısını olanlar da ikinci doz aşısını yaptırmak için randevu almakta güçlük çekiyor. İkinci doz için belirlenen 28 günlük aranın 38 güne kadar uzadığı belirtiliyor.

Birgün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün yaptığı açıklamada aşı programının muazzam şekilde yürüdüğünü iddia etti; ancak yurttaşların ve hekimlerin aktardığı deneyimler bu iddiayı boşa düşürür nitelikte.

Çok sayıda kişi sosyal medyada Covid-19 aşısının ikinci dozu için Merkezi Hekim Randevu Sistemi ( MHRS) ve Sağlık Bakanlığı’nın 182 numaralı çağrı merkezinden randevu alamadığını dile getiriyor. Sağlık Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından ise bu yurttaşlara “Bu konuyla ilgili mhrsyardim@saglik.gov.tr’ye e-posta göndererek destek alabilirsiniz” yanıtı veriliyor.