Türkiye’de milyonluk terörist avı ! İhbar yağıyor..

Türkiye’de milyonluk terörist avı ! İhbar yağıyor..

Türkiye'de teröristlerin yakalanması için kurulan ihbar hattına 69 günde 45 bini aşkın ihbar ulaştı.

İçişleri Bakanlığınca 31 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe giren "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik"e göre, suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini ya da kimliklerini bildirenlere para ödülü verileceği açıklanmıştı.

69 GÜNDE 45 BİNİ AŞKIN İHBAR

Bu kapsamda, söz konusu ihbarların daha kolay yapılabilmesi için "Alo 140 Terör İhbar Hattı" kurulmuştu. Söz konusu ihbar hattına, 69 günde 45 bini aşkın ihbar ulaştı.

ihbar_3865.jpg

LİSTEDEKİ TERÖR ÖRGÜTLERİ

Hazırlanan listenin çoğunluğunu PKK/KCK üyesi teröristler oluşturuyor. PKK/KCK, DHKP/C, Hizbullah, İslami Hareket Örgütü, TİKB, MLKP, DEAŞ, PDY ve Vasat Terör Örgütü listede kabul gören terör örgütleri olarak yer alıyor.

HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN KAÇ KİŞİ ARANIYOR

13 farklı terör örgütünün yer aldığı listede, PKK/KCK’dan 607, DHKP/C’den 7, Hizbullah’tan 9, İslami Hareket Örgütü’nden 1, TİKB’den 4, MLKP’den 10, DEAŞ’tan 23, PDY’den 24, El Kaide’den 9, Tevhid Selam Kudüs Ordusu’ndan 1, TKP/ML’den 7, FETO/PDY işbirliğinden 1 ve Vasat Terör Örgütünden ise 1 kişi aranıyor.

EN ÇOK TERÖRİST HAKKARİ'DE

81 vilayettekinin neredeyse yarısını oluşturan nüfusa kayıtlı terörist sayısı, en çok Hakkâri’de mevcut. 125 teröristin Hakkâri nüfusuna kayıtlı olduğu iller sıralamasında, 81’i Diyarbakır, 59’u Ağrı, 40’ı Batman ve 36’sı ise Mardin illerine kayıtlı.

EN YAŞLISI EN GENCİ

Hazırlanan listelerin en yaşlı ismi kırmızı listede FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi olarak kabul edilen 1941 doğumlu ve 74 yaşındaki Erzurumlu Fethullah Gülen; en küçüğü ise gri listede yer alan PKK/KCK’dan aranan 1998 doğumlu 17 yaşındaki Bitlisli Mehmet Nasip Denli olarak tespit edildi

4 MİLYON TL'YE KADAR ÖDÜLLER

Terör örgütü üyelerinin yakalanması ya da kimliklerinin deşifresini sağlayan ihbarcılara verilecek miktar ise 200 bin TL'yi geçemeyecek. Fakat ödülün miktarı, Ödül Komisyonunun önerisi ve İçişleri Bakanının onayı ile 20 katına kadar artırılabilecek.

BİRDEN FAZLA ÖDÜL ŞANSI

Eğer ihbarcı, birden fazla suçun aydınlanmasına veya birden fazla failin yakalanmasına yardımcı olursa, ödül miktarı aydınlatılmasına yardımcı olduğu her suç ve fail için ayrı ayrı belirlenebilecek.

GİZLİ TUTULACAK

Ayrıca, ödül verilen kişilerin kimlikleri gizli tutulacak.