Türkiye'den Ukrayna’ya 50 zırhlı askeri araç

Türkiye'den Ukrayna’ya 50 zırhlı askeri araç
Güncelleme:

Savunma sanayi üzerine yayınlar yapan Defence News, bazı Türk kaynaklara dayandırdığı haberde, Ankara'nın 50 adet zırhlı araç gönderdiğini ortaya çıkardı.

ABD merkezli sektörel yayın Defense News, Türkiye hükümetinin Ukrayna’ya kullanılmış 50 adet mayına dayanıklı zırhlı araç gönderdiğini öne sürdü.

Medya kuruluşuna konuşan kaynaklar, Kirpi tipi araçların gönderilmesinde araçların üreticisinin ilgisi olmadığını tamamen Ankara-Kiev arasındaki anlaşmadan dolayı gönderildiğini aktardı.

Ankara’dan bir yetkili, “Anlaşma kapsamında bakanlık, 50 adet Kirpi’yi Ukrayna’ya gönderdi. Daha sonra başka araçlar da gönderilecektir” dedi. Defence News, “Bu yetkili medyaya konuşma yetkisi olmadığından kimliğini açıklamadı” ibaresini de ekledi. Ukrayna’ya gönderilecek ikinci parti Kirpi’nin ne zaman teslim edileceğine dair bir bilgi verilmedi.

GPS sistemi, arka kamera, otomatik yangın söndürme sistemi bulunan aracın etrafında dört adet kurşun geçirmeyen cam bulunuyor. Kirpi tipi araçlar 7.62 mm ya da 12.7 mm makineli silah kapasitesine sahipken aynı zamanda uzaktan da kontrol edilebiliyor.

(Kaynak)