Ümraniye Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası Açılış Töreni

Ümraniye Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)-"2002 yılına kadar parası ve sigortası olmayanlar için sağlığa erişim adeta bir hayaldi. Şu anda ana muhalefetin başında olan zatın, Sosyal Sigortalar'ın başında olduğu dönemi lütfen bir araştırın, hastanelerimizin hali neydi on

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılına kadar parası ve sigortası olmayanlar için sağlığa erişimin adeta bir hayal olduğunu belirterek, "Şu anda ana muhalefetin başında olan zatın, Sosyal Sigortalar'ın başında olduğu dönemi lütfen bir araştırın, hastanelerimizin hali neydi onu bir öğrenin. Böyle bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası açılış töreninde, Türkiye'ye kazandırılan sağlık tesislerinin hayırlı olmasını diledi.

Açılışını yaptıkları tesislerden biri olan Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 115 trilyon liralık çok önemli bir yatırım olduğunu belirten Erdoğan, 836'ya ulaşan yatak kapasitesi, 115 yoğun bakım yatağı, 23 ameliyat masası, 178 poliklinik odasıyla hastanenin devasa bir sağlık merkezi, şifa kaynağı olduğunu aktardı.

Erdoğan, aynı şekilde bugün açılışını yapacakları ikinci sağlık tesisinin Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Validebağ Hizmet Kampüsü olduğunu ifade ederek, yaklaşık 10 trilyon liralık bir yatırımla kurulan bu kampüsün, Numune Hastanesinin yatak kapasitesinin 100 ilaveyle 617'ye çıkmasını sağladığını söyledi.

Açılışını gerçekleştirmekte oldukları üçüncü sağlık tesisinin Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binaları olduğunu belirten Erdoğan, 30 trilyon liralık bir yatırımla bu hastaneye hem 171 nitelikli yatak ilave ettiklerini, hem de 80 yoğun bakım yatağının nitelikli hale getirilmesini temin eden kadın ve çocuk bloklarını kazandırdıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sağlık tesislerinin tamamının İstanbul'un depreme ve acil durumlara hazırlık projeleri kapsamında inşa edildiğini vurgulayan Erdoğan, böylece bir yandan depreme dayanıksız hastane binalarını yıktıklarını, bir yandan hem kapasite genişlemesi hem modernizasyonla şehre her biri kendi alanında Avrupa, hatta dünya çapında sağlık tesisleri kazandırdıklarını vurguladı.

Kanuni Sultan Süleyman'ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözünü anımsatan Erdoğan, "Yeter ki sağlıklı bir nefes, olmasın devlet. Bu kadar önemli bu iş onun için de bu eserlerin yapımına çok büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

- "Biz seni çok iyi tanırız, cemaziyelevvelini çok iyi biliriz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlığın, kıymeti ancak kaybedildikten sonra anlaşılan nimetler arasında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ecdadımızın dünyada sağlıktan daha büyük mutluluk olmadığına dair çok veciz ifadeleri var. Bunun için 2002 kasımından sonra ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde, önceliklerimiz arasına bir eğitim dedik, iki sağlık dedik, üç adalet dedik, dört emniyet dedik. Yola böyle çıktık ve hamdolsun çok ciddi adımlar attık. Ardından ulaşım, enerji, tarım, gıda dedik ve bu alanlarda büyük adımlar attık. Bugün geriye dönüp baktığımızda en çok başarılı olduğumuz, vatandaşımızı en çok memnun ettiğimiz hizmetlerin başında sağlığın, eğitimin geldiğini görüyoruz. Şunu da unutmayalım; hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Gerçekten de insanoğlu çabuk unutuyor. Bilhassa yaşı 30'un altında olanlar, 2002 öncesi Türkiye'sini, o dönemde sağlık hizmetlerinin ne durumda olduğunu pek bilmezler. "

Erdoğan, Türkiye'de, 2002 yılına kadar parası ve sigortası olmayanlar için sağlığa erişimin adeta bir hayal olduğunu belirterek, "Şu anda ana muhalefetin başında olan zatın, Sosyal Sigortalar'ın başında olduğu dönemi lütfen bir araştırın, hastanelerimizin hali neydi onu bir öğrenin. Böyle bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor. Acil servislerde insanların nasıl can çekiştiğini o dönemde çok iyi biliriz. Vatandaşın, doktorun verdiği ilacı alamadığı dönemi çok iyi biliriz. Bırakın odalarda tuvaleti, katta tuvalet hepsi kan revan içinde. O dönemi çok iyi biliriz. Kimdi o zaman genel müdür? Bu beyefendi. Biz seni çok iyi tanırız, cemaziyelevvelini çok iyi biliriz." diye konuştu.

(Sürecek)