Vakıfbank, Şampiyonlar Ligi'nde Finalde

Vakıfbank, Şampiyonlar Ligi'nde Finalde

- Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali ilk maçında Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenen VakıfBank, Avrupa'nın bir numaralı kupasında adını finale yazdırdı- Şampiyonlar Ligi'ne geçen sezon yarı finalde veda eden VakıfBank, yarın final maçına çık

MONTICHIARİ (AA) - Voleybolda Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde Türk ekipleri Fenerbahçe Grundig ile VakıfBank'ın karşı karşıya geldiği ilk maçta gülen taraf sarı-siyahlılar oldu.

İtalya'nın Montichiari kentinde gerçekleştirilen organizasyonun ilk maçında Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenen VakıfBank, Avrupa'nın bir numaralı kupasında adını finale yazdırdı.

Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk takımı olan ve CEV Şampiyonlar Ligi'nde 2011 ve 2013 yılında mutlu sona ulaşan sarı-siyahlı ekip, güçlü rakibi Fenerbahçe Grundig'e set vermeden maçı kazandı.

Dörtlü Final organizasyonunda üst üste 4. kez mücadele eden ve Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon yarı finalde Eczacıbaşı VitrA'ya mağlup olarak veda eden VakıfBank, yarın final maçına çıkacak.

VakıfBank, finalde, ev sahibi Pomi Casalmaggiore ile Rusya'nın Dinamo Kazan ekibi arasında oynanacak maçın galibiyle karşı karşıya gelecek.


- Maçtan sonra büyük sevinç


VakıfBank takımı teknik heyet ve oyuncuları maçtan sonra büyük sevinç yaşadı.

Müsabakanın tamamlanmasıyla saha içinde birbirlerine sarılarak galibiyeti kutlayan sarı-siyahlılar, daha sonra sevinçlerini tribünlerde yer alan taraftarlarıyla da paylaştı.


- Finale yenilgisiz çıktı


VakıfBank, Dörtlü Final'de Fenerbahçe Grundig karşısında elde ettiği galibiyetle Şampiyonlar Ligi'nde finale yenilgisiz çıkma başarısı gösterdi.

Kendisi gibi Dörtlü Final'e namağlup yükselen Fenerbahçe Grundig'e bu sezon Avrupa'da ilk mağlubiyetini tattıran Vakıfbank, Şampiyonlar Lig'inde grup aşamasında oynadığı 6 ve play-off etabında çıktığı 4 maçtan galibiyetle ayrılmıştı.


- Fenerbahçe Grundig üçüncülük maçı oynayacak


VakıfBank'a mağlup olarak şampiyonluk şansını kaçıran Fenerbahçe ise Dörtlü Final'de yarın üçüncülük maçına çıkacak.

Tarihinde dördüncü kez Dörtlü Final organizasyonunda boy gösteren ve Şampiyonlar Ligi'nde bir şampiyonluğu bulunan sarı-lacivertli ekip, kupayı ikinci kez müzesine götürme hayaline ilk maçında veda etti.

Üç sezon aradan sonra Dörtlü Final'de mücadele eden Fenerbahçe Grundig, ilk maçında VakıfBank karşısında set almadan mağlup oldu.

Bu sezon Şampiyonlar Lig'inde ilk kez yenilen sarı-lacivertli takım, Pomi Casalmaggiore-Dinamo Kazan müsabakasının kaybedeni ile yarın üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek.