Vali'ye bombalı suikast planı !

Vali'ye bombalı suikast planı !

PKK terör örgütü öldürülen 839 mensubunun "intikamını" almak için Şırnak Valisi Ali İhsan Su’yu hedef seçti..

PKK’nın, başta Vali olmak üzere şehirdeki devlet erkanına yönelik suikast gerçekleştirmek amacıyla üç adet bomba yüklü araç hazırladığı belirlendi. Araçlardan birini patlatan örgütün iki bombalı araç için planlama yaptığı tespit edildi.

Kamil Elibol'un haberine göre Cizre’de 666, Silopi’de 126 ve İdil’de 47 örgüt üyesi öldürülen PKK, verdiği ağır kayıplardan dolayı tabanındaki moral-motivasyonu yükseltmek ve kopuşları engellemek için sansasyonel eylem arayışına girdi.

SİLOPİ ZİYARETİ

Emniyet İstihbaratı, PKK terör örgütünün Şırnak’taki yasadışı faaliyetlerini deşifre etti. Devletin zirvesine sunulan raporda, örgütün Şırnak sorumlusu Cuma kod adlı teröristin yönetiminde 3 adet bomba yüklü araç olduğu ve bunlardan birinin infilak ettirildiğine dikkat çekildi.

s-100.jpg

GÜZERGAH TESPİTİ

Cuma kod adlı teröristin talimatı ile Şırnak Valisi Ali ihsan Su’nun ilçelere yaptığı ziyaret ve kullandığı güzergahlar tespit edilmeye çalışıldı. Vali’nin 6 Şubat 2015 günü Silopi ilçesine yaptığı ziyaretin haberalınamaması nedeniyle bomba yüklü araçla tasarlanan suikast planı gerçekleştirilemedi.

ÖNLEMLER ARTIRILDI

İstihbarat raporunda, Cuma kod adlı terörist ile diğer örgüt mensuplarının Şırnak Valisi başta olmak üzere devlet erkanına bombalı araç ile eylem hazırlığında olduklarına dair önemli bilgiler elde edildiği vurgulandı.

SON ÇIRPINIŞLAR

PKK’nın Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’deki operasyonları yöneten 7.Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz’dan sonra Şırnak Valisi Ali ihsan Su’yu “infaz” listesine alması dikkat çekti. Örgütün yıllar sonra biri Korgeneral, diğeri Vali iki üst düzey devlet görevlisine yönelik suikast arayışında olması “Örgütün son çırpınışları” olarak değerlendirildi.

KORUMALAR UYARILDI

Şırnak Emniyeti ve Jandarması, şehir merkezi ve ilçelerde iki bomba yüklü araç konusunda alarma geçti. 19 Şubat 2015’de yayınlanan kararname ile Düzce’den Şırnak’a Vali olarak atanan Ali İhsan Su’nun korumaları da olası silahlı/bombalı suikast girişimine karşı teyakkuza geçirildi. Vali’nin katıldığı tüm programlarda olağanüstü güvenlik önlemleri alınmaya başlandı.

KİMLER GİTTİ?

15 Şubat’ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile 21 Şubat’ta Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Silopi’yi ziyaret etmişti. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’de 30 Ocak’ta Vali Su ile birlikte ilçeye gitmişti.