Van, Hakkari ve Şırnak'tan kara haber: 3 şehit, 7 yaralı

Van, Hakkari ve Şırnak'tan kara haber: 3 şehit, 7 yaralı
Güncelleme:

Van, Hakkari ve Şırnak'tan peş peşe acı haber geldi. PKK'lı teröristlerin saldırısında 1 asker, 1 korucu ve 1 işçi şehit oldu.

Türkiye yeni haftaya arka arkaya gelen acı haberlerle başladı. Eli kanlı terör örgütü yine birçok ilde hain saldırılar düzenledi.

VAN, ÇALDIRAN : 1 ŞEHİT, 1 YARALI

Van'ın Çaldıran ilçesinde teröristlerce araziye tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu bir güvenlik korucusu şehit oldu, bir güvenlik korucusu yaralandı. Bir acı haber de Hakkari'den geldi. Teröristlerin tuzakladığı EYP'nin patlaması sonucu bir asker şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Tendürek Dağı bölgesinde dün gece terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonda teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti.

Patlamada güvenlik korucuları İsmail Deniz ve Emrullah Çiçek yaralandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırılan güvenlik korucularından Deniz, şehit oldu, Çiçek'in tedavisi sürüyor.

HAKKARİ, ÇUKURCA 1 ŞEHİT

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında da bir asker şehit oldu. Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin Güven Dağı bölgesi güneyinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir askerin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, yaralı askerin sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü bildirildi. Bölgede teröristlere yönelik operasyon sürüyor.

ŞIRNAK, ULUDERE: 1 ŞEHİT, 4 YARALI

Irak sınırına sıfır noktada bulunan Uludere İlçesi Gülyazı Köyü Keltepe Üs Bölgesi’nin yol yapım işinde çalışan işçilere bu sabah saatlerinde bir grup PKK’lı terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Askeri birlik ve üs bölgesi arasındaki yolu yapan işçilere çalıştıkları sırada yapılan saldırıda, 1 işçi şehit oldu, 4 işçi yaralandı. Saldırıda yaralanan 4 işçi Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. İşçilere saldıran teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Şırnak Valiliği, PKK terör örgütü mensuplarının Şırnak-Van karayolu şantiyesini basarak, bir şantiye çalışını şehit ettiği, 1 çalışanını yaraladığı saldırı ile ilgili yaçılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Yeni Van yolu şantiyesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen ve bir şantiye çalışanımızın şehit olduğu saldırı sonrası bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan operasyonda, 3 bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Yapılan aramada; 2 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 8 AK-47 Kalaşnikof şarjörü, 1  RPG-7 roketatar, 1 roket, 4 el bombası, 1 el telsizi, 1 aksiyon kamerası, 3 şemsiye ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlar kararlılıkla sürdürülmektedir."

HAKKARİ'DE 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçenin Urşe Yaylası Kandil Dağı bölgesinde saldırı hazırlığında olan PKK'lı 4 terörist, insansız hava aracı tarafından tespit edildi.

Teröristler, bölgeye F-16 savaş uçaklarıyla gerçekleştirilen hava harekatı sonucu etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonlar sürüyor.

VAN, BAŞKALE: 2 EVLADIMIZ YARALANDI

Van'ın Başkale ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 askerimiz yaralandı.
xAlınan bilgilere göre, olay, Van-Başkale karayolu üzerindeki Gedikbaşı köyü yakınlarında meydana geldi. Teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında patlatılarak roketli saldırı düzenlendi.

Saldırıda 2 askerimiz yaralanarak Başkale Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bölgede operasyonun başlatıldığı belirtildi.
 

AA