Vodafone Arena'da Kalekim İmzası

Vodafone Arena'da Kalekim İmzası

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş'ın yeni stadyumu Vodafone Arena'nın yapımında Kalekim ürünleri tercih edildi.Kalekim tarafından yapılan açıklamaya göre,...

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş'ın yeni stadyumu Vodafone Arena'nın yapımında Kalekim ürünleri tercih edildi.
Kalekim tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket yenilikçi ürünleriyle Vodafone Arena için teknik çözüm sundu.
Sporseverlerin heyecanla açılışını beklediği statta, Kalekim'in Türkiye'de ilke imza attığı dekoratif hazır sıva "Betonart", zorlu koşullara dayanıklı dış cephe boyası "Joker Plus EXT", güçlü ve düzgün yüzeyler için "Tamirart 5" ile "Tamirart 30" ürünleri kullanıldı.
Toplam 50 bin metrekarelik alanda kullanılan Kalekim'in ürünleriyle, brüt betonların düzeltilmesi, tribün altları, tribün altı testere kirişleri, tribün ve otopark girişleri ile kolonlar inşa edildi.
Stadı dışarıdan çevreleyen tüm alanlarda da dekoratif hazır sıva Betonart, yapıların soğutma sisteminde kullanılan ve elektrik maliyetini düşüren su yalıtımı malzemesi Elasticool ve dış cephe boyası Joker Plus EXT uygulandı.
2013'ün haziran ayında Dolmabahçe'deki Beşiktaş İnönü Stadyumu'nun yıkılmasının ardından aynı yerde inşasına başlanan Vodafone Arena'nın, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet vermesi planlanıyor.