Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi 15 Mart'ta

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi 15 Mart'ta

Finanstan spora farklı alanlarda dijitalleşmenin lider isimlerini Türkiye’de buluşturacak zirveye, Google’ın eski Bilgi Sistemleri Üst Yöneticisi (CIO) ve ZestFinance’in kurucusu Douglas Merrill konuşmacı olarak katılacak

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye tarafından ikincisi düzenlenecek Dijital Dönüşüm Zirvesi, 15 Mart’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

Vodafone açıklamasına göre, finanstan spora farklı alanlarda dijitalleşmenin lider isimlerini Türkiye’de buluşturacak zirveye, Google’ın eski Bilgi Sistemleri Üst Yöneticisi (CIO) ve ZestFinance’in kurucusu Douglas Merrill konuşmacı olarak katılacak.

Türkiye’nin Dijital Dönüşümü’ne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone tarafından ikincisi düzenlenecek Dijital Dönüşüm Zirvesi, 15 Mart Salı günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. 4 bini aşkın davetlinin ve yaklaşık 40 bin online izleyicinin takip etmesinin beklendiği zirvede, Douglas Merrill finansın büyük veriyle (Big data) buluşmasından bahsedecek.

Bu yıl "Dijital Dönüşümün Parçası Ol" temasıyla düzenlenecek zirvenin öne çıkan isimleri arasında Google’ın eski CIO’su Douglas Merrill da yer alıyor. İnovasyon odaklı projeleriyle Google’ın değişimine yön veren önemli isimlerden biri olarak gösterilen, aynı zamanda kredi skorunu büyük veriyle analiz eden kredi sağlama kuruluşu ZestFinance’in kurucusu olan Merrill, zirvenin "Yarını Tasarlayın" bölümünde "Finans Big Data ile Buluşuyor" başlıklı oturumda konuşma yapacak.


- 13 uzman konuşmacı, 11 farklı oturum


Yerli ve yabancı 13 uzmanın konuşmacı olarak katılacağı, 4 bini aşkın davetlinin ve yaklaşık 40 bin online izleyicinin takip etmesinin beklendiği Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, bir kez daha birey ve kurumları dijitalleşmenin dönüştürücü gücüyle tanıştıracak.

Zirve kapsamında düzenlenecek 11 farklı oturumda iş dünyası, reklam, pazarlama, gazetecilik, müzik, finans, sağlık, şehircilik, otomotiv, eğitim, spor gibi alanlarda dijitalleşmenin hayatı nasıl değiştirdiği anlatılacak ve Dijital Dönüşümü gerçekleştirecek olanların birey ve kurumlar olduğunun altı çizilecek.

Açılışını Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt’ün yapacağı zirveye Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı Serpil Timuray, WPP Kurucu ve CEO’su Sir Martin Sorrell ile Udacity CEO’su, Google Eski Başkan Yardımcısı ve Google X Kurucusu Sebastian Thrun da katılacak.

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’ne katılacak diğer konuşmacılar arasında, 30’dan fazla dilde 1,5 milyon kopya satan Undercover Economist kitabının yazarı Tim Harford, dijital tıp uzmanı, Singularity Üniversitesi Kürsü Başkanı Daniel Kraft, dijital şehirler üzerine kitap çalışmaları bulunan ve aynı zamanda The Creative City Index Kurucusu olan Charles Landry, 62 ülkede 7-17 arası gençlere kod yazmayı öğreten CoderDojo Vakfı’nın global CEO’su Mary Moloney, dijital pazarlama alanındaki başarılarıyla tanınan, Enplug CEO’su Nanxi Liu ve sporda dijital uygulamalar konusunda uzman olan INSEAD Teknoloji Profesörü Nils Rudi gibi dünyaca bilinen isimler bulunuyor.

Google’ın eski CIO’su olarak şirketin dünyanın en inovatif şirketler arasında yer almasında önemli katkılarda bulunan Douglas Merrill, dünya çapında önemli platformlarda gerçekleştirdiği konuşmalarında teknolojinin günlük hayatımızı ve işimizi nasıl değiştirdiğini, dijitalleşmenin sadece bir strateji değil aynı zamanda bir kültür olduğunu anlatıyor.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Princeton’da doktorasını tamamlayan Merrill, kariyerine RAND Corporation’da araştırmacı olarak başladı, sonrasında PricewaterhouseCoopers’da danışmanlık görevini yürüttü.

Merrill, Google’da beş yıl boyunca sürdürdüğü CIO’luk görevinden sonra EMI Music’in dijital birimine başkanlık etti. Merrill’in inovasyon alanındaki son projesi ise kredi skorunu büyük veriyle analiz eden kredi sağlama kuruluşu ZestFinance’ı kurmak oldu.

Etiketler bilişim vodafone