Yargıtay, FETÖ'cülerin cezasını onadı

Yargıtay, FETÖ'cülerin cezasını onadı
Güncelleme:

FETÖ'nün darbe girişiminde İstanbul'da şehit sayısının en fazla olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin davada, Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararını verdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde,  stratejik öneme sahip 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü kapatmıştı. Darbe girişinin yaşandığı gece, İstanbul'da FETÖ'cüler 34 vatandaşımızı burada şehit etti. Şehit sayısının en fazla olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde FETÖ'cü hainler köprüye gelen vatandaşların üzere tankla 4 kez atış yaptı.

O gece FETÖ üyesi askerler tarafından Erol Olçok ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da aralarında bulunduğu 32'si vatandaş, 2'si polis 34 kişi şehit oldu. 318 kişinin müşteki olarak yer aldığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında 143 sanık İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Sabah'tan Mevlüt Hasgül'ün haberine  göre mahkeme, 12 Temmuz 2018'de tutuklu sanıklar eski yarbay Turgay Ödemiş ve eski binbaşı Ahmet Taştan'ın da aralarında bulunduğu 72 sanığı, "anayasayı ihlal" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmış, "Anayasayı ihlal" suçuna yardımdan 22 sanığa 17'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verilmesine, 5 sanığın ise aynı suçtan 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar vermişti.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Yerel mahkemenin kararına yapılan itiraz sonrasında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, tutuklu sanıklar eski Yarbay Turgay Ödemiş ve eski Binbaşı Ahmet Taştan'ın da aralarında bulunduğu 99 sanık hakkında verilen cezaları yerinde bulurken, 44 sanık hakkında verilen beraat kararlarını da hukuka uygun buldu.

İstinafın kararına yapılan temyiz başvuru sonrasında dosya terör dosyalarının incelendiği Yargıtay 3. Ceza Dairesine geldi. Daire heyeti, aralarında Turgay Ödemiş ve Ahmet Taştan'ın da bulunduğu bir kısım sanıklar hakkında kurulan beraat ve mahkumiyet hükümlerini bozarken, bir kısım sanıklar yönünden verilen beraat ve mahkumiyet hükümlerini de onadı.