Antalya’da demokrasi coşkusu dinmiyor

Antalya’da demokrasi coşkusu dinmiyor

Antalya’nın kalbi Cumhuriyet Meydanı’nda atmaya devam ediyor. Coşkunun ve katılımın artarak devam ettiği demokrasi nöbetinin 13’ncü gününde 15 Temmuz akşamı yaşananlar kum sanatıyla resmedildi.

Her yaştan ve siyasi görüşten binlerce Antalyalı, mesai bitiminin ardından ellerinde Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Demokrasiye sahip çıkan binler, bayraklarını sallayarak, Türkiye şarkıları söyledi. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen Antalyalılar, sabahın ilk ışıklarına kadar meydandan ayrılmadı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Eski Milletvekili Sadık Badak, demokrasi nöbetinin 13’üncü gününde de vatandaşları yalnız bırakmadı. Sivil toplum kuruluşları da meydandaki yerlerini alarak, demokrasi aşıklarına destek verdi.

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ne zaman bu iş bitti, her şey normale döndü herkes evine, dediği zamana kadar biz burada nöbet tutmaya devam edeceğiz” dedi. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, AK Parti Eski Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Nejat Yılmaz sahneye çıkarak, vatandaşları selamladı ve darbe girişimine tepkilerini dile getirdi. Memur- Sen üyeleri de Başkanları Mehmet Yıldırım ile sahneye çıkarak, ellerinde Türk Bayrakları ile darbeyi protesto etti. 

Demokrasi nöbeti ilginç bir gösteriye de sahne oldu. Kum ressamı Tarkan Köylü, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan sembol anları kum sanatıyla resmetti. Boğaziçi Köprüsü’nde tankların önünde duran insanları, camilerden sela okunmasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimi gecesinde halka cep telefonundan görüntülü bir şekilde yaptığı seslenişi, Türk Bayrağıyla Fatih Sultan Mehmet Han ve Atatürk’ü resmeden Köylü, performansı ile büyük beğeni toplarken, alkış yağmuruna tutuldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi şehitleri için Kur’an’ı Kerim okundu ve dualar edildi. Gece boyunca Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.