Başkan Türel: ''Sizler benim için kahramansınız''

Başkan Türel: ''Sizler benim için kahramansınız''

Belediye personeli ile iftarda bir araya gelen Başkan Menderes Türel, “Dün 5 ilçeye hizmet veremeyen Büyükşehir Belediyesi bugün 19 ilçeye hizmet eder hale gelmişse, bunu sizler yaptınız. Sizler benim için her biriniz bir kahramansınız. Birlikte 2 yılda y

Belediye personeli ile iftarda bir araya gelen Başkan Menderes Türel, “Dün 5 ilçeye hizmet veremeyen Büyükşehir Belediyesi bugün 19 ilçeye hizmet eder hale gelmişse, bunu sizler yaptınız. Sizler benim için her biriniz bir kahramansınız. Birlikte 2 yılda yeni bir başarı öyküsü yazdık. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi. Türel, çalışanlara ikramiye müjdesi verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi personeli, iftarda buluştu. Cam Piramit yanındaki kral yolunda düzenlenen geleneksel iftar yemeğine 4 bine yakın belediye çalışanı katıldı. Mesai arkadaşlarına seslenen Başkan Türel, “Böyle mübarek bir akşamda sizlerle birlikte olmanın kıymeti büyük. Sizler, Antalya’ya hizmet eden, fedakarca çalışan arkadaşlarım, dostlarımsınız. Bu iftar yemeği hem birlikte olma, iftarımızı paylaşma, birlikte dua etme hem de sizlere bir teşekkür etme vesilesidir. Sizlere olduğu kadar ailelere ve değerli eşlere de teşekkür borcum bulunuyor. Kıymetli eşlerimizin, ailelerimizin desteği olmadan bizim başarılı olmamız mümkün değildir, bu vesilelerle onlara da teşekkür etme imkanı bulmak ayrı bir değer taşımaktadır” dedi.

TEK YUMRUK OLACAĞIZ

İstanbul’daki büyük terör saldırısı ve şehitler sebebiyle milletçe büyük bir acı ve yas içinde olduklarını ifade eden Türel, şunları söyledi: “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bu insanlıktan çıkmış katilleri ve Türkiye’yi hedef alanları lanetle kınıyorum. Türkiye’nin dış siyasette yeni bir hamle yaptığı bir dönemde, kiralanmış, uyuşturulmuş katiller eliyle, Türkiye’nin dünyadaki başarısı ve Türk turizmi hedef alındı. Fakat, ne yaparlarsa yapsınlar, devletimizin ve büyük milletimizin birlik ve beraberliğini, teröre karşı kararlılığını değiştiremeyecekler, bozamayacaklar. Tam tersine her terör saldırısında daha güçlü, daha kararlı olacağız, tek yürek, tek yumruk olacağız ve terör odaklarını hüsrana uğratacağız.”

TERÖRÜ SİYASETE MALZEME YAPANLARA TEPKİ

Bazı siyasi çevrelerin terör karşısındaki belirsiz tavırlarından ve terörü iç siyasete malzeme yapmalarından derin bir üzüntü duyduğunu dile getiren Başkan Türel, şöyle konuştu: “İstanbul’daki canice eylem karşısında dünya Türkiye ile dayanışma mesajları yayınlarken, Türkiye’de bir günlük yası beklemeden mantıksız söylem ve suçlamaların gündeme getirilmesi, en azından hayatını kaybedenlerin hatıralarına saygısızlıktır. Paris’te, Brüksel’de benzer terör saldırıları olduğunda iç siyasetin bir kenara bırakıldığını, tam bir milli duruş sergilendiğini görüyoruz. Bizdeyse maalesef milletin gösterdiği basireti bazı siyasetçiler gösteremiyorlar.”

SİZE İFTİRA ATILMASINA İZİN VERMEM

Bunun bir örneğinin geçen hafta Antalya’da da bizzat yaşandığını kaydeden Türel, şöyle devam etti: “Kumluca’da hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında belediyemizin ekipleri ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri cansiperane, kahramanca bir mücadele verdiler. Ekiplerimiz 3 gün boyunca gece gündüz sahada kaldılar. Birçok arkadaşım uyumadan çalışmaya devam etti. O gün sahada, o zor şartlarda, alevler içinde mücadele eden arkadaşlarımı görünce çok duygulandım ve onlara sarıldım. Benim arkadaşlarımızla, kardeşlerimle, yüreğimiz acılı, gözlerimiz yaşlı bir şekilde kucaklaşmamızı bile istismar eden bir milletvekili oldu. Biz, Antalya’nın, Kumluca’nın ormanının, ağaçlarının yanmasının acısı içindeyken, Adrasan ve Olimpos’un derdine düşmüşken, kalpleri ve vicdanları körleşmiş birileri, felaketten kendilerine paye çıkarmaya kalktılar. Başka birileri daha ortaya çıkıp, bana siyaseten saldırmak için, Belediyemizin personeline, benim kahraman arkadaşlarıma dil uzattılar. Hangi ideolojiye hizmet ettikleri belli olan, belediyeyi ideoloji merkezi gibi gören birileri, bir önceki dönemde başarı belgesi almış arkadaşlarımızı acemi olmakla suçladılar.

Beni eleştirmeleri umurumda olmaz, çünkü iftiralarına alıştık artık, ama arkadaşlarıma iftira atmalarına izin vermem.”

HER BİRİNİZ KAHRAMANSINIZ

Ramazan’ın maneviyat zamanı, kem sözden ve kem sözden sakınma dönemi olduğunu bu nedenle iftiracıları Allah’a havale ettiğini söyleyen Türel, “Ama şu kadarını söyleyeyim: Dün 5 ilçeye hizmet veremeyen Büyükşehir Belediyesi bugün 19 ilçeye hizmet eder hale gelmişse, bunu sizler yaptınız. Sizler benim için her biriniz bir kahramansınız. Ben, önce Antalya sonra siyaset diyen bir belediye başkanıyım. Görevini ve hizmetini değil, siyaseti birinci planda tutan, Antalya’ya değil, siyasete hizmet edenleri, kim olursa olsun, hoş görmem mümkün değildir. Biz işinin ehli olmayan kişilerle çalışsaydık, bu kadar hizmeti ve projeyi yapamazdık, çalışan ve üreten belediye olamazdık, önceki dönemde olduğu gibi eğlenen belediye olurduk” dedi.  

SİZLERLE GURUR DUYUYORUM

Büyükşehir personeli ile birlikte Antalya’da 2 yılda yeni bir başarı öyküsü yazdıklarını kaydeden Başkan Menderes Türel, “Su, yol, arıtma, asfaltlama, çevre, üstyapı, sosyal hizmetler, kültür, spor; bütün alanlarda, 2 senede önceki 5 seneyi fersah fersah geçtik.  Uluslararası sahada lider bir Antalya yaptık, en önemli zirvelerin ev sahibi olduk.

Bunu sizler yaptınız. Mesai saati, gece, hafta sonu demeden çalıştınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsem az gelir. Ben sizlerle gurur duyuyorum. Sizler de kendinizle gurur duyun, başarınızla gurur duyun, Büyükşehir Belediyesi mensubu olmakla gurur duyun” şeklinde konuştu.

BAYRAM MÜJDELERİ VERDİ

Çalışanlara bayram müjdeleri de veren Türel, “İki sene önce çalışanına, işçisine borçlu olan, bir belediye devraldım. İşçilerin hakkını sözde savunanlar, işçilerimizin sigorta primini bile istismar etmişlerdi. Bugün konuşanlar o zaman da siyaset yapmakla meşgul oldukları için ortada yoktular. Sizlerin ve işçilerimizin haklarını ödemek için gösterdiğim gayrete hepiniz şahitsiniz. İşte bugün de sizlere teşekkürümüzü sözde bırakmıyoruz. Gelecek hafta mübarek Ramazan Bayramı olması münasebetiyle, Bayram müjdemizi de vereyim. Antalya’nın ve sizlerin bayramı huzurlu geçirmeniz için gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. Tüm taşeron hizmet ödemeleri bugün itibari ile ödenmiştir. İşçi ikramiyesi ödemeleri yapılacaktır. Memur performans ödemeleri yarın yapılacaktır. Hayırlı olsun” diye konuştu.