Başkan Türel Kopenhag’da Türk Bayrağı ile karşılandı

Başkan Türel Kopenhag’da Türk Bayrağı ile karşılandı

Antalya turizmi için tekrar yollara düşen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Danimarka’da Kopenhag Belediyesi’ni ziyaretinde Türk Bayrağı ile karşılandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya tanıtım maratonu devam ediyor. 2 aydır Almanya’dan Fransa’ya, ABD'den İspanya'ya Avrupa’yı karış karış dolaşarak, Antalya’nın güvenli bir barış kenti olduğunu anlatan Başkan Türel’in son durağı Danimarka oldu. Başkan Türel, AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacı Süleyman ve İCF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel ve ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu ile birlikte Danimarka’ya 2 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez de Danimarka ziyaretinde Başkan Türel'i yalnız bırakmadı.

ÜNLÜ SEYAHAT YAZARLARI DA KATILDI

Danimarka’da sivil toplum örgütleri, turizmciler ve gazetecilerle bir araya gelen Türel, Danimarka’nın önde gelen seyahat yazarlarının da katıldığı basın buluşmasında dünya kenti Antalya’yı anlattı, turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Türel, turizm alanında dünyanın birçok ülkesinde türbülans yaşandığını ancak Antalya’nın halen en güvenli ve en güzel tatil şehri olduğunu vurguladı.

TATİLE ANTALYA’YA GELİN

Danimarka’da yaşayan 70 binin üzerinde Türk vatandaşına ‘Tatile Antalya’ya gelin! çağrısında bulunan Türel, “Tatilinizi başka ülkelerde değil, kendi ülkemizde, Antalya’da geçirin. Vatandaşlarımız bu çağrıya kulak vererek Türk turizmine savaş açan çevrelere en güzel cevabı vermiş olur” dedi.

Başkan Türel, Antalya’nın doğal güzellikleri, tarihi, kültürü, sosyal dokusu, gelişmişliği ve ekonomik potansiyeli yıldızı gittikçe daha da parlayan bir tatil cenneti olduğu söyledi. Danimarkalılara EXPO 2016’yı anlatan Türel, Antalya’nın önümüzdeki haftalarda ve aylarda ağırlayacağı dünyaca ünlü müzik grupları ve ev sahipliği yapacağı etkinlikler hakkında bilgi verdi.

TÜRK BAYRAKLI KARŞILAMA

Başkan Menderes Türel, temasları sırasında, Antalya’nın da bir parçası olduğu ve ilk zirvesine ev sahipliği yaptığı Güçlü Şehirler Ağı’nın üyesi olan Kopenhag’da Belediye Başkanı Frank Jensen’i ziyaret etti. Türel’in ziyareti nedeniyle tarihi Kopenhag Belediye Binası’na Danimarka Bayrağı yanına Türk Bayrağı asıldı. Başkan Türel, kendisini Türk Bayrağı jestiyle karşılayan Jensen ile Antalya turizmi ve Güçlü Şehirler Ağı zirvesi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Türel ve Jensen, ziyaret anısına birbirlerine hediyeler verdi.

HEYET ANTALYA’YA DÖNDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve beraberindeki heyet Danimarka’daki temaslarının ardından Antalya’ya döndü. Başkan Türel, uçaktan iner inmez Antalya’daki çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Türel Antalya Büyükşehir Belediyesi, Almanya’nın Dresten ve İspanya’nın Malaga belediyeleri işbirliğinde kurulan Uluslararası Digital Kütühanesinin açılışını yaptı.