Çanakkale’de Mehmetçik üniforması giymek en büyük onurdur!

Çanakkale’de Mehmetçik üniforması giymek en büyük onurdur!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ülkede bir ilki gerçekleştirerek Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yıldönümü anmasında Çanakkale Savaşları’nda askerlerimizin giymiş olduğu üniformayı giyerek 57. Alay Yürüyüşü’ne katıldı.

Başkan Dr. Akgün, “Mehmetçiğin Çanakkale savaşlarında giydiği üniformayı bugün giymek Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhuna tekrar bürünmektir. Vatan ve bayrak sevgisini bir kez daha, bütün kalbiyle göstermektir. Mehmetçik üniforması giymek en büyük onurdur” dedi.     

EKİBE İLGİ BÜYÜKTÜ

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün 57. Alay Yürüyüşüne Çanakkale Savaş'ında askerlerimizin giymiş olduğu üniformayı giyerek ilk kez 4 bayan muhtar da katıldı. Topluca kılınan sabah namazının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla Kocadere Köyü'nden başlayan yürüyüş Conkbayırı'nda son buldu. Çanakkale Kara Savaşları'nın efsane birliği 57. Alay'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öngörüsü ve askeri dehasıyla düşmana geçit vermediği güzergâhta gerçekleşen yürüyüşün ardından Conkbayırı'nda askeri tören gerçekleştirildi.

101 yıl önce Çanakkale Savaşları'da askerimizin giydiği üniformayla yürüyüşe katılan Büyükçekmece ekibine ilgi büyüktü.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bugüne kadar hiç bir sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetim tarafından yapılmayan bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: "Mehmetçiğin Çanakkale Savaşları'nda giydiği askeri üniforma ile o dönemin duygusu, milli mücadele ruhu yaşatmak için Çanakkale'deyiz. 101 yıl önce dedelerimizin dünya tarihine altın harflerle yazdırdığı o büyük zaferi anmak için buradayız. Bayan muhtarlarımızın da üniforma giyerek yürümesi ayrıca çok anlamlıdır."  

MUSTAFA KEMAL’İ ANIYORUZ

Başkan Akgün sözlerini şöyle tamamladı:

“Çanakkale ruhu vatan sevgisidir, namustur, bayrak sevgisidir. Türk'ün özgürlük ve bağımsızlık ateşidir. Çanakkale, Türk ölür ama asla esir olmaz sözünün tüm dünyaya kanıtıdır. Çanakkale'de vatan, bayrak, bağımsızlık ve özgürlüğümüz için toprağa düşen 250 bin şehidimizi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve mahalle muhtarları 57. Alay Şehitliği'ni ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu.