O bölgeler özel güvenlik bölgesi ilan edildi

O bölgeler özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Hakkari Valiliği, bazı alanları özel güvenlik bölgesi ilan etti.

Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde bazı alanlar, 18 Nisan-2 Mayıs tarihlerinde "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, il sınırlarında faaliyet  gösteren bölücü terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda  yaptığı terör ve yıldırma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini  olumsuz etkilediği belirtildi.

Vatandaşların ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat  etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı vurgulanan açıklamada, öncelikle  vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, huzur ve güven ortamının devam  ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan  korunması maksadıyla bölgede emniyet ve asayişi temin etmek için ilgili mevzuat  çerçevesinde her türlü tedbirin alındığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şemdinli sınırlarında bulunan; Kurigan Tepe-Bermeş Tepe-Hale  Tepe-Hezir Bölgesi, Güneydağı Doğu Kısmı Bölgesi, Geniş Tepe Bölgesi, Ginse  Tepe-Efkar Tepe-Kızga Tepe Bölgesi, Serıselek-Koçkayalığı Bölgesi, Kesikkaya Tepe  Bölgesi, Sersüviski Doğusu Bölgesi, Korsila Tepe-Sandalye Tepe Bölgesi, Küneberek  Tepe-Beyazdağ Bölgesi, Kola Deresi-Kırçimenlik Tepe-Bulanık Tepe Uzanımı Hattı  Bölgesi, Köprü Tepe Bölgesi, Karakol Tepe-Siyahtaş Tepe-Beyaz Tepe Bölgesi,  Menader Tepe-Kalereş Tepe Bölgesi, Koryürek - Samanlı Bölgesi, Mehendi Bölgesi,  Sivri Tepe Bölgesi, Nizar Tepe-Haydar Sırtı Bölgesi, Hezir Bölgesi, Yüksekova ve  Şemdinli İlçesi sınırlarında bulunan Güney Bölgesi, Kuzey Bölgesi, Yüksekova ilçe  sınırlarında bulunan; Küçe T.- Meydan T.-Yayla T.-2 bin 792 Rk.T.- Müzgikaya T.  Bölgesi, Sipendere T.-İskender Sırtları-2 bin 904 Rk.T. Bölgesi, Merkez İlçe  sınırlarında bulunan; Beyaz Y.-Bala Y.-Arsen Kapısı-Eski Kırıkdağ Bölgesi, 18  Nisan'dan 2 Mayıs'a kadar 'özel güvenlik bölgesi' ilan edilmiş olup,  vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmesi  yasaklanmıştır."