Ziftten Kurtarılan Köpeğe 'Zift' Adı Verildi

Ziftten Kurtarılan Köpeğe 'Zift' Adı Verildi

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 1 hafta önce tankerden sızan zifte yapışmış bulunarak kurtarılan yavru köpeğin tedavisi sürüyor.

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 1 hafta önce tankerden sızan zifte yapışmış bulunarak kurtarılan yavru köpeğin tedavisi sürüyor. Sağlık durumu iyiye giden köpeğe "Zift" adı verildi.

İlçeye bağlı Ormanlı Beldesi Kaymaklı Köyü girişinde tankerden dökülen zifte yapışmış bulunan yavru köpek Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Köpek, Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde tedaviye alındı. Üzerindeki zift temizlenerek sargıya alınan köpeğin tedavisi sürüyor. Sağlık durumu iyiye giden köpeğe, "Zift" adı verildi.

3 VETERİNER HEKİM MÜDAHALE ETTTİ

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, 3 veteriner hekim ve yardımcı personel ile köpeğe müdahale ettiklerini belirterek şöyle dedi:

"Vücudunun sol tarafı yaklaşık 2 santimetrelik zift katmanıyla kaplı, ön ve arka ayakları birbirine yapışık ve uzun süre aç ve susuz kalmış bir vaziyetteydi. Önce zift tabakasını çeşitli kimyasallarla söktük, ardından yıkama yaparak hareket etmesi neredeyse imkânsız olan çene ve ayakların normale dönmesi sağladık. Her geçen gün daha iyiye gidiyor. Kısa süre sonra tedavisini bitirip doğal yaşamına bırakacağız."

FOTOĞRAFLI