Sağlıklı ailelerin 10 sırrı

Sağlıklı ailelerin 10 sırrı
Güncelleme:

Bu kurallara dikkat edin sizin de aileniz zamanla daha sağlıklı ve mutlu olsun.

LEYDİTÜRK ÖZEL / Sizler için sağlıklı yaşamayı başaran ailelerin uyguladığı 5 kuralı derledik.

- Hiç bir zaman aç kalmayın. Uzun süre açlıklar ve sonrasında yenen yemeğin zararı çok büyük. Az az sık yemek daha az kalori almanıza sebep olacaktır.
 
- Günlük egzersiz kulağa geldiği kadar korkutucu değil. Hele de çocuklar ile beraber yapılacak spor aktiviteleri onlarla olan iletişiminizi bile etkileyecektir. Sadece 20 dakika içinde yapacağınız 10 dakikalık bir yürüyüş ve karın haraketleri sizin zinde kalmanıza yardımcı olacak. Göreceksiniz 20 dakikalık sınırı istemeseniz de aşacaksınız..
 
- Eve giren yiyeceklere siz karar verin. Bu markette ne aldığınızla doğrudan alakalı. Şeker ve çikolataları eve sokmayın, çocuklarınız diretirse dahi direk yasaklamadan bu tüketimi kontrol altına alın. Dolabınızda tuzlu kraker, doğranmış meyve veya haşlanmış sebze bulundurursanız çocuklar yeteri kadar acıktığında bunları yiyecektir. Şekerlemeleri katı mizaçla yasaklarsanız çocukların canı daha fazla çekecektir..
 
- Ailece yemeğe oturun. Bu detayın sizlere fiziksel yararından çok uzun soluklu ailesel ruh sağlığını etkilediğini göreceksiniz. Yemek alışkanlıklarınızı ise çocuklarınız sizden kapacaktır... 
 
- Bir aileyi ebeveynlerin kişisel mutluluğu çok etkileyebilir. Küçük tatlı canavarlar dünyaya geldikten sonra eğer birbirinize karşı ilginizi kaybediyosanız partnerinizle biraz daha ten temasına ihtiyacınız olabilir. Ebevynlerin bu sevgi hali kalbe de iyi gelir. Anlaşan ve birbirini seven imaj çizen anne-babalar sevgi dolu çocuklar yetişmesine yardımcı olur.