Siz ona okuyun, o da çocuklarına…

Siz ona okuyun, o da çocuklarına…
Güncelleme:

Nihan Taştekin’in derlediği, Emine Bora’nın resimlediği Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar Mandolin Yayınları’ndan çıktı!

Anne babalarımızın anlattığı masallar hiçbir zaman unutulmaz. Ne anlatılan, okunan masallar ne de o masalların anlatıldığı o çok özel anlar… Hele de bu masalların her biri insanlığa, sevgiye ve paylaşmanın önemine dair mesajlar taşıyorsa. Nihan Taştekin, Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar isimli ilk çocuk kitabında dünyanın çeşitli yerlerinden topladığı çeşitli masalları yeniden anlattı. Her biri çocuklarımızın ilerleyen yıllarda işine yarayacak derslerle dolu… Nihan Taştekin’in derlediği, Emine Bora’nın resimlediği Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar Mandolin Yayınları’ndan çıktı!

Çocukluk hatıralarımızda annelerimizden, babalarımızdan hatta büyükanne ve büyükbabalarımızdan dinlediğimiz masallar çok özel bir yer tutar. Ebeveynler için de öyle… Uykuya dalmadan önce anlatılan masallardaki cinler, periler, sıradan insanlar veya krallar; kâh saçlarını kulelerden sallandıran, kâh cam ayakkabısını kaybeden prensesler bizi hayatımız boyunca izler.

İlerleyen yaşlarımızda Kaf Dağı’nın ardındaki büyük hazineleri bulamasak bile, hayatlarımızı kolaylaştıran arkadaşlar buluruz. Ormanlarda dolaşırken karşımıza, “Dile benden ne dilersen,” diyen cinler çıkmaz ama hiç beklemediğimiz anlarda, hiç beklemediğimiz yerlerde yüzümüzü gülümseten dostlarla tanışırız.

Gerçek hayat da aslında masallara benzer. Her zaman her şeyin en güzeli bizi bulmaz, önemli olan “iyi”yi, “güzel”i seçmeyi öğrenmektir.

Daha önce, dördü polisiye roman olmak üzere 5 kitap yazan Nihan Taştekin, bu kez bir çocuk kitabıyla karşınızda. Dünyanın farklı ülkelerinden derlediği bu 24 masalın ortak bir teması var: Kötü olanı seçerek hızlı ve geçici bir başarıyı yakalayabilirsiniz ama gerçekten iyi ve güzele ulaşmak için, iyiyi seçmeli ve çok çalışmalısınız.

Nihal Taştekin’in Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar isimli kitabı,  Anadolu’dan Brezilya’ya, Amerika’dan Çin’e uzanan geniş bir masal dünyasının kapılarını aralıyor. Emine Bora’nın resimlediği Mutlu Çocuklara Mutlu Masallar, sadece çocuklarınızla güzel vakit geçirmenizi, onlara yeni yeni masallar okumanızı sağlamayacak, sizin de iyiliğin gücüne olan inancınızı artıracak. Tüm güçlüklerin üstesinden gelebilmek için iyi ve güzel niyetlerin yeterli olduğunu anlatacak.

Emine Bora'nın resimlediği, Nihan Taştekin'in derlediği bu kitabın sayfaları arasında gezinirken, hem keyifli vakit geçirecek, hem unuttuğumuz hayat derslerini yeniden hatırlayacak, hem de çocuklarınıza, “kendi çocuklarına da okuyabilecekleri masallar hediye etmiş olmanın” mutluluğunu yaşayacaksınız.