Boşanmadan önce bunları bilin !

Boşanmadan önce bunları bilin !
Güncelleme:

Boşanma ile ortaya çıkan gerçeklerden kaçmak yerine onlara şimdiden önlem alın.

LEYDİTURK.COM/ ÖZEL

Diyelim siz, sadece o ya da ikiniz artık bu evliliği yürütemeyeceğinizi anlayıp ayrılık kararı aldınız. Peki boşanmayla ortaya çıkan gerçeklerle yüzleşmeye hazır mısınız ? En iyisi siz bir de bizim uyarılarımızı dinleyin ve önleminizi alın.

- Onu tamamen unutmak 1-2 sene vakit alabilir! Boşanma üzerinden kısa süre geçmesine rağmen kendinizi ‘‘neden onu hala unutamadım’’ moduna sokmayın biraz sabırlı olun.

- Boşanma avukatı tutacaksanız bu kişiyi bir ceza avukatından seçmeyin, eğer ciddi hak/hukuk peşindeyseniz mutlaka boşanma davalarında uzman bir profesyonelle çalışın.

- Beraber imza attığınız veya üzerinde hakkınız olan mal ve değerlerin hesabını iyi yapın. Mal mülk ayırımı yaparken birbirinize sağduyulu davranın. Anlaşma masasında gereksiz yere çıkacak bir gerginlik bundan sonraki yaşamınızı negatif etkileyebilir.

- Tek başınıza yaşamanın giderlerini kalem kalem hesaplayın ve harcamlarınızı takip edin.

- Önceden tahmin edemediğiniz -sürpriz giderler- hele de boşanma sonrasında artar. Kötü sürprizler ve ekstralar için kenara bir miktar para ayırmayı unutmayın. İhtiyaç doğduğunda bu para size çok iyi gelecek.

- Eski eşinizin canını acıtmaya çalışmak sadece sizin zararınıza olur. Aynı şekilde arkasından kötü söz etmek de size zarar verir. Hele de ailede çocuk varsa daha dikkatli olmak gerek çünkü eski eşiniz için sarf ettiğiniz sözleri çocuklar bir yerden duyarlar ya da okurlar. Bu onları da mutsuz ve suçlu  hissetmeye yetecektir.

- Çocuğunuzun boşanmaya nasıl baktığını hareketlerinden anlayabilirsiniz. Belki size nasıl hissettiğini bifiil söyleyemez ama hareketleri onu ele verir. Çocuğunuz boşanma sebebiyle kendini sorumlu hissedebilir en iyisi siz ona bunun gerçek olmadığını hemen söyleyin. Küçük çocuğunuz bir anda sizinle beraber yatmak istediğini söylerse veya agresifleşirse(özellikle kardeşlerine karşı) boşanmanın onu negatif etkilediğini anlayabilirsiniz. Daha büyük bireylerde bu tepki içki içmek, okulu asmak, dışarıya çıkmamak olarak görülebilir.

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.