Düğün fotoğrafçınıza sormanız gereken 10 soru

Düğün fotoğrafçınıza sormanız gereken 10 soru
Güncelleme:

Düğüne aylar kala birçok ayrıntıyı hallettiniz ancak fotoğraflar konusunda hala kararsızsınız.

Araştırdınız, birçok düğün fotoğrafçısı buldunuz ve en sonunda bir tanesiyle yüz yüze görüşmeye karar verdiniz. Peki neler sormalısınız? Evlilik planlama sitesi Dugun.com, düğün fotoğraflarınızı çekecek fotoğrafçılara sormanız gereken soruları listeledi.

Daha önceden çektiğiniz düğün fotoğraflarını görebilir miyiz?
Fotoğrafçınızın size uygun olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, daha önce çektiği fotoğraflara bakmaktır. Her fotoğrafçının kendine özgü bir tarzı vardır ve bazen bu tarz size çok uygun olmayabilir. Eğer fotoğrafçınızın eski işlerine bakarken duygulanıp heyecanlanıyorsanız, doğru fotoğrafçıyı bulmuş olma ihtimaliniz yüksektir.

Albüm yapıyor musunuz yoksa fotoğrafları CD olarak mı teslim ediyorsunuz?
Çoğu firma, hem albüm hazırlar hem de CD verir. Yine de, ödeyeceğiniz ücret karşılığı neler alacağınızı sormakta yarar var. Ayrıca albümde kaç fotoğraf olacağını ve seçim aşamasında sizin de söz sahibi olup olmayacağınızı mutlaka bilmek isteyeceksinizdir.

Düğün öncesi yapılan nikahta da bulunabilir misiniz?
Eğer nikahınızı düğünden hemen önce yapmayı planlıyorsanız nikahınızda da aynı ekiple çalışmak isteyeceksinizdir.

Düğün öncesi çekim de yapabiliyor musunuz ve ücretlendirmesi nasıl oluyor?
Artık çok moda olan bir uygulama da düğün öncesi fotoğraf çekimleri. Çiftler düğünden önce günlük kıyafetleriyle konsept fotoğraflar çekiyorlar. Bunlar 2-3 saatlik çekimler olabildiği gibi yine tüm güne yayılan, farklı mekanlar dolaştığınız tam günlük çekimler de olabiliyor. Eğer böyle bir uygulama istiyorsanız, nasıl bir fark ödemeniz gerekeceğini önceden sorun.

Konseptli bir fotoğraf çekimi için neler önerebilirsiniz?
Belki rengarenk kıyafetler ve etrafınızda çiçeklerle, doğa konseptli bir çekim isteyeceksiniz, belki de tüm bir gün nasıl vakit geçirdiğinizi gösteren şehir turu konseptli bir çekim. Aklınızda belli bir konsept olsa bile, fotoğrafçınıza yine de danışın, belki de aklınıza hiç gelmemiş çok hoş bir fikirle sizi yönlendirecektir.

Fiyata dahil olmayan hizmetlerinizle ilgi bilgi verebilir misiniz?
Fiyata dahil olmayan, video çekimi, resimlerden slayt gösterisi hazırlanması (Artık bir çok çift düğün öncesi çekimlerdeki fotoğraflarla hazırlanan slayt gösterisiyle düğün salonuna girmeyi tercih ediyor.) Bunlar gibi fiyata dahil olmayan hizmetleri sormayı unutmayın.

Çekim günü hava koşullarıyla veya sizinle ilgili bir aksilik yaşanırsa, ikinci bir planınız var mı?
Fotoğraf firmaları, yılların tecrübesiyle aksiliklere hazırdırlar ve bir b planını mutlaka hazırda bulundururlar. Ama siz yine de anlaşmanızı yaparken ne gibi önlemler alınacağını konuşup teyit edin.

Ekibiniz kaç kişilik?
Düğün fotoğrafçısı ekibinin kaç kişi olduğunu bilmekte büyük önem vardır. Çünkü onlar da sizin düğününüzde bulunacaklar ve her bir ekip üyesi sizin misafiriniz olacaktır. Düğün mekanınızın düğününüze dahil olacak yabancı bir ekip için mutlaka bilgilendirilmesi gerekir.

Ödemeyi nasıl yapmamız gerekiyor, ön ödeme istiyor musunuz?
Ödemeyi nasıl yapmanız gerektiğini önceden öğrenin. O günü rezerve etmeniz için bir ön ödeme yapmanıza gerek var mı, fiyata dahil olmayan ekstra ödemeler çıkacak mı hepsini önceden konuşun ve kağıt üzerinde imzalayın.