4 çekici kadın güzellik sırlarını verdi

4 çekici kadın güzellik sırlarını verdi
Güncelleme:

Farklı yaş gruplarından dört kadın, güzellik sırlarını anlattı.

Farklı yaş gruplarından dört kadın; Melissa Faber-Castell, Şebnem Dönmez, Sabahat Doğanyılmaz ve Dilek Hanif'in güzellik sırları

MELİSA FABER CASTEL (28)
HİÇBİR ZAMAN GÜNEŞLENMİYORUM
BU PARFÜM BENİ HATIRLATIYOR

Bulgari Pour Femme; 11 yaşımdan beri hiç değiştirmedim ve parfümümden vazgeçmeyi hiç düşünmüyorum. Bu koku benim kişiliğimle bütünleşti. Kim bu parfümü alsa beni hatırlıyor.

GÜZEL BİR UYKU ÇEKERİM
Sağlıklı bir cilt için en önemli şeyin hiçbir zaman güneşlenmemek olduğunu düşünüyorum. Bence güzel görünmenin en önemli sırlarından biri; güzel bir uyku. Uykusuzsanız, ne yaparsanız yapın en iyi halinizde görünemezsiniz.

CİLT DOKTORUM ALMANYA'DA
Almanya'da Timm Golüke adında çok iyi bir cilt doktorum var, düzenli olarak her ay ona cilt bakımına gidiyorum. Hafif bir peeling ve özel maskeler uyguluyor. Türkiye'de ise dermatolog Ayşegül Saltat'a gidiyorum. Onu çok başarılı buluyorum.

KIRMIZI RUJ ETKİSİ
Özel gecelerde kırmızı ruj sürmeyi çok seviyorum. Şu sıralar kullandığım kırmızı ruj Art Deco marka, ama genelde Chanel'in kırmızı tonlarını çok beğenirim. Rujun altına ise MAC Half- Red dudak kalemini uyguluyorum.

RENKLİ FAR ASLA!
Renkli far kullanmam ve dudakları daha açık gösteren rujlar sürmem. Pırıltılı ve abartılı makyajdan hiç hoşlanmıyorum. İyi bir maskara, güzel bir ruj, sekiz saatlik uyku ve gülümseme; en iyi makyaj tüyom...

ŞEBNEM DÖNMEZ (38)
KAHVALTIDA BİBER VE CEVİZ YİYORUM
GÜNDÜZ MAKYAJ YAPMAM

Gündüzleri hiç makyaj yapmam, nadiren hafif bir allık sürerim. Gece dışarı çıkarken gözlerime siyah kalem eyeliner ve maskara sürerim. Kırmızı ruj sürmeyi de seviyorum, o zaman göz makyajımı daha hafif tutuyorum. Cildimi temiz tutmaya ve kremlerimi düzenli kullanmaya özen gösteriyorum. Ayda bir defa da cilt bakımı yaptırıyorum.

ALLIKLA DOĞAL GÖRÜNÜM
'Kuzey Güney' dizisindeki makyözümüzden şahane bir tüyo aldım. Allık sürerken topak topak durmasını önlemek için taş pudrayla karıştırarak sürmek. Bu, çok daha doğal bir görünüm yaratıyor.

18.00'DEN SONRA YEMEK YEMEM
Sabahları ceviz, maydanoz, dereotu, kırmızı biber yiyorum. Gün boyu yeşil çay içiyorum. Haftada bir defa balık tüketmeye çalışıyorum. Onun dışında et yemiyorum. Yağsız, doğal besinler tüketmeye çalışıyorum. Akşamları saat 18.00'den sonra hiçbir şey yemiyorum. Bu her zaman işe yarıyor. Haftada iki kez pilates, bir defa da fitness yapıyorum.

YAPILI SAÇ SEVMİYORUM
Saçlarım şu sıralar uzun. Yıkayıp ardından Kerastase'ın saça parlaklık veren serumunu sürüyorum. Böylece saçlarım doğal ve ışıl ışıl görünüyor. Özellikle saçlar uzun olduğunda, yapılı saç hiç hoşuma gitmiyor.

DOĞAL YAĞLAR SÜRÜYORUM
Vücuduma aktardan aldığım doğal yağları sürüyorum. Son iki senedir hem vücudum, hem de saçım için spor yaptıktan sonra saunaya giriyorum. Bu bir rutin haline geldi. Saunaya girmeden önce saçıma bakım maskesi sürüyorum, Sauna kalbe de iyi geliyor. 

SEBAHAT DOĞANYILMAZ (45)
MAKYAJ YOKMUŞ GİBİ GÖRÜNMELİ
BAHARATLI KOKU SEVERİM

Frederic Malle Portrait of a Lady ve Clinique Aromatics Elixir; severek kullandığım parfümler... Genelde baharatlı parfümleri tercih ediyorum.

AVOKADO KABUKLARIYLA MASKE
Doğal bir bakım için avokado kabuklarını yüzüme yapıştırıp 15 dakika bekliyorum. Bu doğal maske cildi kadife gibi yapıyor. Sabun yerine, yüzümü badem sütü ile temizliyorum. Ayrıca badem sütünü vücut nemlendiricisi olarak da kullanıyorum.

EYELINER KULANMIYORUM
Genelde tercihim yok gibi görünen doğal bir makyajdan yana. Ruj kullanmayı da pek sevmem, ne sürsem hemen dağılır. Bu yüzden MAC'in dudak rengime yakın, kalıcı bir rujunu kullanıyorum ve noktalar halinde sürüp elimle dağıtıyorum. Eyeliner kesinlikle kullanmam. Keskin ve net hatlar sevmiyorum. Göz kalemi kullanıyorum, ardından ince bir fırçayla çizgiyi dağıtıyorum

SAÇIMA ZEYTİNYAĞI
Marakeş'te argan yağıyla tanıştım. O zamandan beri argan yağlı şampuan ve krem kullanıyorum. Bozburun'da kendi zeytinyağımızı yapıyoruz; yoğun bakım için bu yağdan saç uçlarıma sürüyorum.

MAYDANOZ-ROKA
Sabah kahvaltısında dereotu, maydanoz, roka ve yeşil biber yiyorum. Gün içinde ise bol bol bitki çayı ve taze sıkılmış meyve suyu içiyorum. Besin takviyesi olarak omega 3 ve Biotin alıyorum.

ÜÇ GÜN YÜZÜYORUM
C VİTAMİNİ KÜRÜ

Parfüm olarak; iki senedir Tom Ford Jasmine Noire kullanıyorum. Genelde baharatlı, gizemli parfümleri seviyorum. Cildimin temizliğine özen gösteriyorum. Altı ay aralıklarla C vitamini kürü yaptırıyorum.

PARLAK FAR SÜRMEM
Makyaj yaparken; çok hafif bir nemlendirici, üzerine ciltteki parlaklığı alması için ince dokulu bir pudra ve allık sürüyorum. Göz makyajım genelde göz kalemi ve maskaradan oluşuyor. Asla gözümün üzerine parlak veya frapan renkli far sürmem.

SEBZELERİ AZ PİŞİRİRİM
Sebze ağırlıklı besleniyorum ve kaliteli protein kaynakları tüketmeye çalışıyorum. Besin değerlerini kaybetmemeleri için sebzeleri çok az pişiriyorum ve bunları sadece zeytinyağı ile hazırlıyorum. Kilo aldığımda, sabah sadece detoks özelliği olan bir içecek alıyorum.

Q10 TAKVİYESİ
Şu sıralar defileler nedeniyle son derece yoğun bir tempodayım. Bu yüzden sporu aksatıyorum. Normalde haftada üç gün yüzüyorum ya da fitness yapıyorum. Vitamin takviyesi olarak da; düzenli olarak Coenzim Q10 alıyorum.

ARGAN KULLANIYORUM
Saçlarım için argan yağı kullanıyorum. Vücudum için ise Embryolisse'in Lait-Creme Rich vücut nemlendiricisini kullanıyorum. Düzenli olarak Edition Hotel'in SPA'sına gidiyorum ve kese yaptırıyorum.