Ağız kokusu ile mücadele eden insanlar neleri deniyor?

Ağız kokusu ile mücadele eden insanlar neleri deniyor?
Güncelleme:

Avrupa başta olmak üzere, kişisel bakımına önem veren insanlar, ağız kokusu için en etkili yöntemi aramaya devam ediyor.

İlk başta diş hekimi sandalyesinde başlayan bu arayış, internet ortamında ürün ve teknik aramayla kadar devam etmektedir. Çoğunlukla ağız bakım suyu ve sakızlarla geçici çözüm sağlanabilmektedir.

Ağız kokusu sosyal hayatı nasıl etkiliyor?

Ağız kokusunun oluşmasına; ağız içindeki bakterilerin yiyecek artıkları ile birleşmesi sonucu oluşan hidrojen sülfür gazları neden olur. Farklı sebeplerle gelişen ağız kokusu, kişilerin yaşam kalitesi ve sosyal ilişkilerini zedelemekte hatta özgüven sorunlarına yol açıp, kişinin kendini sosyal ortamlara kapatmasına kadar varabilmektedir. Aynı diş çarpıklığı probleminde olduğu gibi, kişi rahat konuşamamakta, gülümseyememekte, insanlarla arasına mesafe koymak durumunda kalmaktadır.

Ağız kokusu değişik hastalıkların habercisi olabilir!

Bazı diş kliniklerinde ağız kokusunda bulunan gazların ölçümlerini yapan cihazlar hizmete girmeye başladı. Halitometre adı verilen cihazlar ile ağız kokusuna sebep olan hidrojen sülfür, metil merkaptan gibi gazların oranı ölçülebilmekte, ağız kokusu yapan hastalık ya da sebepler böylece ortaya çıkarılabilmektedir.

Dünyanın En Büyük İlaç Etken Madde Fuarı’nda ağız kokusu tartışıldı!

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen dünyanın en büyük İlaç Etken Madde Fuarı - Convention on Pharmaceutical Ingredients, 2100 firmanın katılımıyla Almanya’nın Frakfurt şehrinde gerçekleşti. 22-24 Ekim tarihleri arasında Avrupa’nın en büyük fuar merkezi olan Messe Frankfurt’ta gerçekleşen fuarı yaklaşık 30.000 firma temsilci ve sağlık profesyoneli ziyaret etti.

Helba İlaç da geniş bir stand alanı ile ürünlerinin tanıtımını yaptı. Lansman çalışmalarının Türkiye’de devam ettiği Ağız kokusu Giderici Solüsyon Oderol; Türkiye’de olduğu gibi fuarda da dikkatleri üzerine çekti. Yaklaşık 80 ülkeden farklı ilaç firmasının ilgisi ile en dikkat çekici ürün Oderol oldu.

Ağız kokusundan nasıl kurtulabilirsiniz?

Helba İlaç Genel Müdürü Uzman Doktor Besim Şeref ve Ürün Müdürü Hekim Selda Avcı’nın da ifade ettiği gibi, henüz Avrupa’da dahi ağız kokusuna yönelik ürünler çok az sayıdadır, bu tip sorunlara ağız bakım suyu ile çözüm aranmaktadır.

Ağız bakım suyunun etkisi ise ağız içi temizliği ile kokuyu bertaraf etmek şeklinde olup kokuya sebep olan gazları direk olarak ortadan kaldırma özelliklerine sahip değillerdir.

Özellikle bu sebeple etkinliği ağız kokusu üzerine olan ürünlere ilgi, tüm dünya ülkelerinde artmaktadır. Ağız kokusunu önlemek için öncelikle kokuya sebep olan gazların ortadan kalkmasını sağlamaktır bu da sadece çinko içeren ürünler ile sağlanabilmektedir. Çinko içeren ürün olarak Türkiye’de Oderol bulunmaktadır.