Bronzlaşan cildiniz acaba sonbahara hazır mı ?

Bronzlaşan cildiniz acaba sonbahara hazır mı ?
Güncelleme:

Yaz boyunca bronz bir tene kavuşmak için güneşlendiniz ve cildinizi yordunuz!

Şimdi ise cildinizi tazelemenin ve sonbahara uygun cilt bakımı yapma vakti...

Kumsalda ser serpe güneşlenirken, güneşin vücudumuzun görünen en büyük düşmanlarından biri olduğunu bir anda unutuveriyoruz. Gerçek şu ki, bronz tenin güzelliğine, sağlıkla parlamasına bayılıyoruz. Dışarıdan baktığımızda güzellik ön planda, ama merceği yakınlaştırdığımızda öyle mi peki? Matlaşmış saçlar, kurumuş ve lekelenmiş bir cilt, sararmış tırnaklar. Siz de "Saçlarım çok yıprandı, yüzüm pul pul dökülüyor, acaba ne yapmalıyım?" diyorsanız, bu yazıda ihtiyacınız olanları bulacaksınız.

SABAH-AKŞAM TEMİZLİK ŞART

Her mevsim olduğu gibi bu dönemde de cilt temizliğine önem vermek gerekiyor. Bunun için her sabah ve akşam cilt temizlendikten sonra tonikle silinmeli. Aşırı kuru ciltler temizlik için sabun kullanmaktan kaçınmalı. Aşırı sıcak ve kireçli su, cildin hassasiyetini artıracağından uzak durulmalı. Temizleme kremleri kuru ciltler için, losyon ve jeller yağlı ciltler için uygun.

ALKOLSÜZ TONİK KULLANIN

Bu dönemde cilt aşırı hassas olduğu için, alkolsüz tonikleri seçmekte fayda var. Güneş ışınları her mevsimde zararlı olduğu için koruma faktörlü nemlendiricileri kullanmaya devam edilmeli. Gece kremi kullanmıyorsanız, kısa sürede toparlanmak için başlamanız iyi olabilir. Haftada iki-üç kez nem maskesi uygulanmalı. Peeling yapmanın tam zamanıdır sonbahar mevsimi. Çünkü cilt yaklaşık 28 günde kendini yeniler. Yeni hücreler yüzeye doğru harekete geçtikçe, cilt nemini kaybeder ve pul pul dökülmeye başlar. Cildi ölü hücrelerden arındırmak için peeling yapmak gerekir. Böylece cilt daha parlak, sağlıklı bir görünüme ve ışıltıya kavuşur. Siyah noktaların ve aknelerin oluşması engellenir. Nem oranı mevsim geçişlerinde düştüğü için sonbaharda ışıltısını kaybetmiş bir ciltle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenlemevsime uygun vücut bakım ürünleri kullanmaya başlamanız gerekiyor. Çünkü ürünler su ve yağ açısından yetersiz kaldığı için cildinize ihtiyacı olan bakımı veremeyebilir. Sonbaharda cilt hassaslaşması, leke, ben, egzama ve varis gibi güneşle artan şikayetlerin tedavisine de başlamak gerekiyor.

GÜNE ILIK DUŞLA BAŞLAYIN

Güne ılık bir duşla başlayabilirsiniz. Uyku sırasında yüzeyde biriken ter ve tuz artıklarını suyla arındırın. Su, vücudunuzu harekete geçirerek, rahatlamasını sağlayacaktır. Duş sırasında PH dengeli bir duş jeli kullanın. Cildin koruyucu tabakasını koruması için bu önemli. Güneş yanıklarından kalınlaşan cilt tabakasının, eski tazeliğine kavuşabilmesi için haftada iki kez vücut peeling'i yapın. Vücut için uygun yumuşak kıllı fırçalardan kullanarak, dairesel hareketlerle kan dolaşımınızı hızlandırın. Keselenmek de vücudunuzda peeling etkisi yaratabilir. Vücudunuzun gözenekleri açılacağı için uygulayacağınız bakımlardan maksimum faydayı sağlayabilirsiniz.

Takvim