Bu yiyecekler gençlik iksiri tadında

Bu yiyecekler gençlik iksiri tadında
Güncelleme:

Bazı yiyecekler içindeki protein, mineral ve vitaminleri itibarıyle cildinize tazelik katıyor.

Düzenli tüketildiğinde ise uzun vadede daha genç bir görünüme sahip olmanızı sağlayan besin maddelerinin başında şüphesiz ki yeşil sebzeler yer alıyor.

Sağlık uzmanlarına göre ilerleyen yaşlarına rağmen oldukça genç gösteren kişilerin yaptığı egzersizlerin yanında beslenme şekilleri büyük rol oynuyor. Genç görünmek isteyen ve yıllara meydan okumak isteyen insanlara sağlık uzmanları, C vitamini yönünden zengin olan limon, portakal, kiviyi öneriyor. Biber, taze fasulye, brokoli, yeşil lahana, ıspanak, pırasa, yeşil soğanın yanında, aşırıya kaçmamak koşuluyla fındık, ceviz ve badem, zeytinyağı, lif yönünden zengin sebze meyveleri bol bol tüketmelerini öneriyor.

Yulaf ve tahıllı besinlerin yanında, süt ve yoğurdun da cilde iyi geldiği belirtilirken bol bol su içmenin de cilde nem kazandırdığı aktarılıyor. Uzmanlar ayrıca sigara ve alkolün, sağlıksız uyku düzeninin, doymuş yağların, fast food tarzı, abur cubur türündeki yiyeceklerin ve kalitesiz makyaj malzemelerinin cildi olumsuz etkilediği belirtiliyor.