Çeşitli ülkelerden güzellik formülleri

Çeşitli ülkelerden güzellik formülleri
Güncelleme:

Bu 5 ülkenin güzellik formülleri de böyle...

Çin:

Pek çok çay yüksek derece antioksidan kaynağıdır. Beyaz çay ve yeşil çay, kırışıklıklarla mücadele eden ve hücre kaybını önlemesiyle bilinen EGCG adlı önemli bir antioksidanı içerir. Çinli kadınlar, demlenmiş beyaz çay ile yeşil çay tozunu karıştırarak maske haline getiriyor ve yüzlerine sürüyorlar. Antioksidan yüklü bu maske, kırışıklık ve ince çizgi oluşumu engelliyor.

Hindistan:

Güne Hindistanlı kadınlar gibi bir bardak zencefilli çay içerek başlayın! Zengin bir antioksidan kaynağı olan zencefil, kolajenlerin yok olmasını önlüyor. Bal ise doğal bir anti-bakteriyeldir ve iltihap oluşumun engeller. Rendelenmiş zencefili ve bir parça balı sıcak suyla karıştırın ve her sabah için.

Meksika:

Cildimiz, yaşlandıkça elastikiyetini ve dolgunluğunu yitirir. Meksikalı kadınlar, limon suyu ve toz şekeri karıştırarak ellerine sürüyor. Şeker kristalleri, peeling görevi görüyor ve cildi ölü hücrelerden arındırıyor. Limon suyu ise yüksek bir antioksidan kaynağı oluşu ile yaşlanmayı geciktiriyor.

Fransa:

Yapılan araştırmalar, üzüm çekirdeği ekstresinin kandaki antioksidan oranını artırdığını gösteriyor. Ayrıca üzüm çekirdekleri kolajenleri koruması ve cilde sıkılık kazandırması ile de biliniyor. Üzüm çekirdeği ekstresi Fransız kadınlar tarafından çok fazla tüketiliyor. Yalnızca 50 mg üzüm çekirdeği ekstresi tüketerek, 1 kilo üzümden alacağınız faydayı vücudunuza sağlayabilirsiniz.