Bir yalan nasıl itiraf edilir ki?

Bir yalan nasıl itiraf edilir ki?
Güncelleme:

Demek ki vicdan azabı duyup yalanını itiraf etmeye karar verdin. Doğru yoldasın!

Uzman Psikolog Bill Crawford’ın tavsiyelerine uyarak suçunu asaletle yüklen ve sevgilinin sarsılan güvenini yeniden kazan!

1- Ona söylemen gereken önemli bir şey olduğunu, daha evvel anlatmaya çalıştığını ve onu üzmemek için vazgeçtiğini açıkla. Onu sevdiğini belirterek dürüst davranmadığın için özür dile. Yaptığının yanlış olduğunu kabullen. Sonra da yavaşça kötü haberi ver.

2- Gerçeği hazmetmesi için zaman tanı, söyleyeceklerini dikkatlice dinle. Kendini savunmaya ve onu sakinleştirmeye çalışma. Kızmak, bağırıp çağırmak için hakkı olduğunu kabul et. Yalnız kalmak istiyorsa ona zaman ver ama sık sık aramayı ihmal etme, her zaman onu düşündüğünü ve canı ne zaman isterse sana ulaşabileceğini bildir.

3- Sinirleri biraz olsun yatışınca hislerini ifade etmen için şans tanımasını sağla. Neden o hatayı yaptığını ve yalanla örtbas etmeye çalıştığını anlat. Belki onu etkilemek istedin, seni daha çok sevmesini arzuladın ya da onu gerçeklerden korumak istedin.

4- Ona neden bir daha asla yalan söylemeyeceğini anlat. Düşüncelerinin değiştiğini, yalan söylemenin kötü bir fikir olduğunu ve ilişkinin daha iyisini hak ettiğini söyle.

5- Bundan sonrasını asalet ve yumuşak başlılıkla halletmelisin. Seni affetmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu söyle. Sana bir daha güvenebilmesi için zaman gerektiğini anladığını ve onu sevdiğini belirt. Senden uzaklaşıp şüpheci davranmaya başlarsa da ona anlayış göster, hemen savunmaya geçme. Eğer aylar geçtiği halde ilişki hâlâ rayına oturmamışsa, o zaman beraber bir ilişki terapistine gidin. Kırık kalbini ve gururunu onaracak en iyi merhem senin ilgin ve şefkatin olacaktır.

Ona bol bol sevgi ve şefkat göster.

Women'sHealth