Yeni sezonun en hit ayakkabı trendleri

Yeni sezonun en hit ayakkabı trendleri
Güncelleme:

Blok topuklu ve metalik ayakkabılar yeni sezonda da gözde olmaya devam ediyor...

Yazı adım adım geride bıraktığımız, sonbahara girdiğimiz şu günlerde yeni sezonun ayakkabı trendlerine göz atmak gerekirse bu sezon 70’li, 80’li ve 90’lı yılların modern çizgilerle buluşmasına şahitlik edeceğimizi söyleyebiliriz. Bu sonbaharda blok topuklu ayakkabılara sıkça rastlayacağız. Bunun yanı sıra sivri burun, püsküller ve dallas esintileri ve metalik renkler de yakamızı bırakmayacağa benziyor.

1. Yükselen trend; blok topuklar...

2016 yılının yükselen trendi olan blok topuklu ayakkabılar 2016-17 Sonbahar-Kış sezonunda da oldukça ses getirecek. Topuklu ayakkabıdan bota, bottan çizmeye blok topukların etkisi her ayakkabıda sürecek. İster gündüz ister gece stillerinde vazgeçilmez hal alan blok topuklu ayakkabılar ayaklarınıza rahatlığı ve şıklığı bir arada getirecek.

2. Hem gündüz hem gece lace up ayakkabılar...

Lace up trendi geçtiğimiz sezonu etkisi altına alan detaylardan olmakla birlikte yeni sezonda da modadaki etkisini yitirmiyor. 2016-17 Sonbahar-Kış sezonunda topuklu ayakkabılar ile birleşen lace up trendi stilinize çekicilik ve şıklık katarken, gündüz stillerinde lace up babetler tercih ediliyor.

3. Ayaklarda bohem etkisi...

Özellikle 70'ler dendiği zaman püskül ve süet detayları atlamak olmaz. Şimdinin bohem tarzını 70'lerin ise hippi tarzını yansıtan püsküllere bu sezon da sıkça rastlayacağız. Toka ve püskül detayları bu stilin en öne çıkan özelliklerinden olmakla birlikte bu detayları heryerde görmek mümkün.

4. Metalik renklerin büyüsü...

Metalik renklerin yükselişiyle, birbirinden janjanlı ayakkabıların popüler oluşuna tanıklık ediyoruz. Gümüş ve altın metalik başta olmak üzere, hemen her rengin parlak versiyonlarını ayakkabı şeklinde görebilmek mümkün. Yeni sezonda metalik ayakkabılar sanıldığı gibi yalnızca gece stillerine değil gündüz stillerine de eşlik edecek.

Mecrea.com