Askerlik için devlet vatandaşa para ödemeli

Güncelleme:

Askerlik için devlet vatandaşa para ödemeli. Evet yalnış duymadınız.

Günlerdir siyasetin, medyanın ve halkın gündeminde ‘ Askerlik’ konusu ve tartışmaları var. Sosyal paylaşım sitelerinde, askere gitmeyenlere, vicdani retcilere, bedelliden faydalanacaklara türlü yakıştırmalar yapılıyor.

Askerlik Türk milleti için kutsal değerlerin başında geliyor kuşkusuz.

Bu da çok doğal Türkiye Cumhuriyeti asker bir generalin yani Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde, pek çok askerimizin, şehitlerimizin büyük çabalarıyla kuruldu.

Nato’ nun en büyük askeri güce sahip 2. Ülkesiyiz.

Avrupa ve Ortadoğu’ da ki en güçlü orduya sahibiz. Hepimizin ailelerinde pek çok asker, subay, general bulunmakta.

Ancak son yıllarda Türkiye’ nin gelişim ve kalkınma ilerleyişinde siyasi konjonktüründe askerin yeri  ve konumlandırılmasıyla ilgili pek çok değişiklik oluyor.

Siyaset tarihi içindeki askeri müdahelelerin de bu değişimlerde itici gücü yadsınamaz. Bu değişim süreci içinde askerin gücünü sınırsız güçten, kontrollü güce yönlendirmeye çalışan bir hukumet görüyoruz.

Bu çalışmalar için de, Türkiye’ de yaşanan Kürt sorununu da göze alarak devlet askerlik için çeşitli değişimler öngörüyor.

Nedir bunlar? Deneyimsiz, genç kardeşlerimizin, doğuda ki karakol baskınlarında telef olmaması için düşünülen profesyonel ordu. Askerlik yapmak istemeyenler üzerindeki baskının kalkması açısından vicdani ret. Bedelli askerlik ve devlete bu yolla sağlanacak gelirler gibi değişiklikler uygulamaya konulmaya çalışılıyor. Vatandaşta tepkisini ortaya koyuyor.

Ben de diyorum ki madem her şey açıkça konuşulup tartışılıyor. O zaman askerliği dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi profesyonel hale getirin.

Genel askerlik süresi de, savunma taktikleri, silah kullanma v.s gibi bilgiler verilmek üzere 3-5  ay gibi bir süre olsun.

Terörün yoğun olduğu bölgelerde deneyimsiz genç kardeşlerimiz çocuklarımız değil profesyonel askerler bulunsun.

Bedelli parası diye düşünülen 30.000 lirayı da devlet profesyonel askerlere ödesin. Hem daha bilinçli, kontrol edilebilen bir ordu olsun, hem de böyle bir para bu işi gerçekten isteyen ve ihtiyacı olan insanlara faydası olsun. Madem artık her şey demokrasi çerçevesinde  konuşuluyor, bunlar da konuşulsun, tartışılsın o zaman....