İnsanlığın kurtuluşu Haydarizm’de…

Güncelleme:

DUMA'da merhum Prof. Dr. Haydar Baş sessiz bir devrimle kapitalizmi tarihin derinliklerine gömdüğü gün insanlığın dönüm noktası, umudun başlangıcı olmuştur.

Merhum Prof. Dr. Haydar Baş Putin'in davetlisi olarak gittiği Rusya DUMA'sında insanlığa 6 saat Milli Ekonomi Modeli tezini anlatarak gönüllere su serpmiş, umutları yeşertmişti. 

Bugün başta BRICS ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) olmak üzere 4 milyardan fazla nüfusa sahip ülkelerde merhum Prof. Dr. Haydar Baş'ın dünyadaki tüketim yanlısı tek ekonomi sistemi olan Milli Ekonomi Modeli'nin formüllerinin hayata geçtiği biliniyor. Prof. Dr. Haydar Baş'ın ortaya koyduğu tez, tarihin üst ve temiz sayfalarında 'Haydarizm' olarak yerini almıştır.

Merhum Haydar Baş'ın Duma konuşmasından sonra Dünya'daki dengelerin değiştiğini hep beraber gözlemledik. Dünya basını insanlığa çare olamayan kapitalizmin bittiğini, kurtuluşunun Milli Ekonomi Modeli'nde olduğunu manşetlerine taşımıştı.

O tarihlerde Cumhuriyet Gazetesi yaptığı haberde,

Rus medyası: "Türkler yeni Atatürk'ünü buldu", "Rus internet siteleri ve medyasında Prof. Dr. Haydar Baş'tan 'Türklerin yeni Atatürk'ü' diye bahsediliyor" diye haber yaparak gerçeği haykıra haykıra ortaya koymuştu.

Buradan hareketle aslına bakacak olursanız kapitalist sistem hiçbir zaman insanlığın kurtuluşu olamamış, olamaz da. Ülke parasını %5'lik bir zümre elinde tutmuş, %95 sefalet içinde yaşamaya mahkûm edilmiştir. Haksızlıklar boy göstermiş, güçlü güçsüzü her yönüyle ezmiştir. Özgürlük diye kılıflanan sözlerin altında mahkûm etme gerçeği yatmış, cilalı sözlerle gizlenmeye çalışılsa da bu gerçek gün yüzüne çıkmıştır.

Şimdiye kadar eşit dağılımla, insanların yaşaması üzerine bir sistem kurulmamıştır. Hep bir zümreyi kayıran sistemlere insanoğlu mecbur bırakılmıştır. Sistem ortaya koyanlar, kuruluş aşamasında şahsi menfaatlerini düşünerek hareket ettikleri için her daim insanlığı ezen, gelir dağılımında eşitliğin sağlanmadığı bir tez ortaya çıkmıştır. Hal böyle olunca insanlık kargaşa yaşarken, devletlerdeki yapı taşları hiçbir zaman yerine oturmamış, savaş, kan, gözyaşı dinmemiştir. Adaletsizliğin olduğu her dönemde böyle devam etmiştir.

Sağlam gibi görünen dalların içi çürük çıkmış, tutulan dallar kırılmıştır. Bu sanal ve balon gidişata ise, insanlığı şahsının önüne koyan, hayatı boyunca mücadelesinden santim vazgeçmeyen, şahsını düşünmeden, insanlığın kurtuluşunu amaçlayan ilim, fikir ve gönül adamı Prof. Dr. Haydar Baş "Milli Ekonomi Modeli" tezi ile dur demiştir.

Adaleti sağlayarak eşit dağıtan "Milli Ekonomi Modeli" insanlığın tek kurtuluş yolu olmuştur. Dokunduğu yerde güller, gül bahçelerinin açılmasına, endişeli bakışlarda, endişeli yüzlerde gülücüklerin çoğalmasına, güçlü, kudretli bakışlara dönüşmesine vesile olmuştur.

İnsanlık adına büyük bir nimet olan, Dünya'da büyük bir kesimin kullandığı Haydar Baş imzalı "Milli Ekonomi Modeli'ni ülkemizde artık devreye koymamız vatandaşımızı huzur, refah, bolluk, beraberlik içinde kardeşçe yaşatacaktır. Bunun da vakti geldi ve geçmektedir. Vatandaşımıza leveller atlatarak yaşam standardını üst seviyeye taşıyacak Duma fatihi Milli Ekonomi Modeli'ni devreye koyacak, Haydarizm'i yeşertecek lider Hüseyin Baş, kadro da Bağımsız Türkiye Partisi kadrolarıdır. Bu eksen etrafında toplanmamız şart ve kaçınılmaz olmuştur.

Diğer Yazıları