Lokanta ve restaurantlara küçük bir uyarı

Güncelleme:

“LOKANTA VE RESTAURANTLARA KÜÇÜK BİR UYARI” başlıklı aşağıdaki yazımı, acaba paylaşsam mı? Gerek var mı? diye çekinerek paylaşmıştım. Yazı, sosyal medyada paylaştığım grup ve sayfalarda, bir iki kişinin “Millet yiyecek ekmeği bulamıyor ne gerek var” eleştirisi dışında, en çok beğeni ve yorum alan yazılarımdan biri haline geldi. Çok sayıda kişinin bu durumdan şikâyetçi olduğunu öğrendim. Yazımı okuyup, çalışanlarını uyardığını ifade eden işletme sahipleri ile karşılaştım. Bazıları da nitelikli personel çalıştırma sorunundan ve iş yoğunluğundan bahsederek, zaman zaman bu hatayı yaptıklarını ifade ettiler. Bazı işletme sahipleri de, soğan için kullandıkları bıçağın ayrı olduğunu, bu konuya çok dikkat ettiklerini vurguladılar.

 Küçük bir ayrıntı olarak karşımıza çıkan benzer uygulamaların, müşteri memnuniyeti ve çalışan personelin eğitim ve bilinçlendirilmesi açısından önemini bir kez daha anlamış olduk. Yazıma gösterilen ilgi nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. Yararlı olması ve işletmelerin ve çalışan personelin bilinçlenmesine katlı sağlaması dileğiyle, yazımı aşağıda tekrar sizlerle paylaşıyorum. Saygılarımla.

 “Bazı lokanta ve restoranlar, mutfaklarında  soğan soymak/doğramak için kullandıkları bıçakları, domates, salatalık söğüşü veya meyve tabağı hazırlarken de kullanabiliyor. Böyle olunca, bıçaktaki soğan kokusu, sebze ve meyvelere geçiyor. Yemeğin sonunda masaya getirilen meyvelerdeki soğan kokusu, yemeğin bütün keyfini alıp götürebiliyor.”

Levent Küçük
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği (TÜDER)

instagram.com/leventkucuk1
twitter.com/27Ekim
linkedin.com/in/levent-küçük-51541a58/

LEVENT KÜÇÜK KİMDİR ?

27 Ekim 1965 Osmaniye Doğumlu. İlk, orta, lise eğitimini Osmaniye'de tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye Bölümü Mezunu. Aynı üniversitede Maliye (Mali Hukuk) Ana Bilim Dalında Yüksek
Lisansını tamamladı.
levent küçük

1992 yılından itibaren 15 yıl Maliye Bakanlığı Vergi Denetmeni (Müfettişi) olarak İstanbul'da görev yaptı. 10 Ekim 2007 tarihinden itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nde İç Denetçi olarak denetim ve danışmanlık görevi yapmaktadır. SMMM ve Bağımsız Denetçi Belgesi sahibidir. Evli, eşi emekli bankacı, 1 kız çocuk babası.

Vergi Müfettişleri (Denetmenleri) Derneği İstanbul Şube Başkanlığı görevinde bulundu.
26.03.2014 tarihinden itibaren, merkezi Bakırköy’de olan, 1995 yılından beri faaliyette bulunan Tüketiciler Derneği-TÜDER Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti ve Bakırköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir. Tüketicileri bilgilendirici,
bilinçlendirici ve kamuoyunun dikkatine yönelik çeşitli yazı ve açıklamaları bulunmaktadır.

 

Diğer Yazıları
Trafikte motokuryelere yol vermek
Dünya Su Günü