Belediye başkan adaylarının proje ve vaatleri...

Güncelleme:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük yazdı: Belediye başkan adaylarının proje ve vaatleri...

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Belediye Başkan Adaylarının proje ve vaatlerini genel olarak değerlendirdiğimizde; kadın, çocuk ve gençlerin korunması, sosyal yardımlar, kentsel dönüşüm, trafik, STK’lar ile işbirliği, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışı, yeşil alanların ve spor alanlarının çoğaltılması ile hayvanların bakımı gibi genel proje ve hizmetlere mutlaka yer verdiklerini görüyoruz.

Günümüzde bu tür projeler, her il veya ilçede yaşayanların genel beklentilerine uygun olarak, belediyelerin imkanları ölçüsünde yerine getirdiği hizmetler olarak karşımıza çıkıyor.

Bazen merkezi hükümetin görev ve yetkisine giren hizmetlerin de vaat ve projeler arasında yer aldığını görüyoruz.

Geçtiğimiz gün katıldığım bir proje lansman toplantısı sonrası, bu projeler gerçekleşebilirse Bakırköy bambaşka bir ilçe haline gelir diye düşündüm ve yaşadığım şehir adına mutlu oldum.

Projelerde, şehirlere özgü ve o şehirlerde yaşayan halkın sorun ve ihtiyaçlarına uygun, onların yaşam standartlarını doğrudan etkileyecek projelerin ön plana çıkarılmasının daha yararlı olacağına inanıyorum.
Örneğin, Bakırköy sahillerinden halkın yararlanma imkanlarının artırılması, Atatürk Hava Limanı’nın yeniden yolcu uçuşlarına açılması, İncirli Caddesi’nden sahile kadarki güzergahın araç trafiğine kapatılması veya

Bakırköy’de güneş enerjisi sisteminin hayata geçirilmesi ile tarımsal üretim imkanlarının geliştirilmesi gibi vaat ve projeler daha çok ilgi çekmektedir.

İnsanlara umut veren bu tür projelerin gerçekleşebilir olması ve süresinde gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bunda, bütçe ve finansman imkanları ile yönetim ekibinin başarısı temel belirleyici olacaktır.
Bu açılardan, bazı siyasetçiler 31 Mart yerel seçimlerini bir genel seçim havasına dönüştürme çabasında olsalar bile, bunun bir yerel seçim olduğunu ve yaşadığımız şehri geleceğe taşıyacak belediye başkanlarını ve yönetim ekibini seçeceğimizi asla unutmamamız gerektiğine inanıyorum.

Yerel seçimler gelip geçecek, bizler ise seçtiğimiz belediye başkanları, yönetim ekibi ve yerine getirdikleri belediye hizmetleri ile baş başa kalacağız.

Saygılarımla.

Levent KÜÇÜK
Genel Başkan
Tüketiciler Derneği (TÜDER)

Diğer Yazıları