Afrikalı albinoların dramı sanatseverler ile buluşacak

Afrikalı albinoların dramı sanatseverler ile buluşacak
Güncelleme:

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi sanat sezonunun dördüncü sergisinde Vudu büyücülerinin elinden kaçan albinoların dramını anlatılacak.

Tanzanya’da, Vudu büyücülerinin elinden kaçan albinoların, foto muhabiri Bünyamin Aygün tarafından çekilmiş portre fotoğraflarının yer aldığı “Kara Kıtanın Beyaz Çocukları” sergisi, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), sanat sezonunun dördüncü sergisinde, Afrikalı albinoların portrelerinin yer aldığı “Kara Kıtanın Beyaz Çocukları” seçkisine ev sahipliği yapıyor. Ödüllü foto muhabir Bünyamin Aygün’ün Tanzanya’da çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, 12 Şubat Çarşamba günü, saat 15.00’da, İKÜ Ataköy yerleşkesinde gerçekleşecek açılış kokteyli ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Afrikalı albinoların dramı sanatseverler ile buluşacak - Resim : 1

ALBİNOLARIN DRAMI

Daha önce “Sınırdaki İnsanlar” sergisi ile mülteci sorununa dikkat çeken Bünyamin Aygün, “Kara Kıtanın Beyaz Çocukları” adlı seçkisinde ise Afrika topraklarında lanetlenen, büyü için öldürülen ya da el, ayak, kulak vb. uzuvları kesilerek Vudu (Voodoo) büyücülerine satılan albinoların dramını gözler önüne seriyor.

İnsanlık dışı uygulamalara maruz kalan albinoların sesi olmak için Tanzanya’ya giden Aygün, yaş ortalaması 35 olan, “siyah çiftlerin beyaz çocuklarının” yaşamlarından pek çok anı, karelerine yansıtmış. Güneşin ölümcül etkisinden de korunmak zorunda olan albinoların yaşam mücadelesine yakından tanıklık eden sanatçının 30 fotoğrafının yer aldığı “Kara Kıtanın Beyaz Çocukları” sergisi, 11 Mart Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.

DHA