İstanbul Komedi Festivali 5 Kasım'da başlıyor

İstanbul Komedi Festivali 5 Kasım'da başlıyor
Güncelleme:

BKM Organizasyonu ile bu yıl 6.sı kez düzenlenecek "İstanbul Komedi Festivali", 5 Kasım-3 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan "İstanbul Komedi Festivali", BKM Organizasyonu ile 5 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında 122 etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

 Festival, söyleşiler, stand-up'lar, doğaçlama gösteriler, kapalı gişe tiyatro oyunları ve çocuk etkinliklerinin yanı sıra bu yıl İngiliz komedyenler de Türk izleyicisiyle buluşacak.

BKM üst yöneticisi Zümrüt Arol Bekçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival kapsamında 4 hafta boyunca gece-gündüz, 122 etkinlik düzenleneceğini belirterek, etkinliklerin çocuklara ve yetişkinlere hitap edeceğini söyledi.

Tüm yaş gruplarına ve farklı mizah anlayışlarına kucak açan bir festivali hayata geçireceklerini kaydeden Bekçe, "Bu sene gençlere de tabii ki çok ağırlık verdik. O nedenle istediğiniz türde performansı izleme imkanı sunuyoruz. 122 performansın içinden seçmek beğenmek seyircimize kalmış." dedi.

Zümrüt Arol Bekçe, 4 İngiliz komedyenin de etkinlikte sahne alacağına işaret ederek, "Biz ilk senemizden beri uluslararası katılımları önemsiyoruz. Ancak pandemi döneminde yasaklar ve seyahat problemleri nedeniyle çok kişi gelemedi. Şimdi kaldığımız yerden tam gaz devam ediyoruz. Bu sene aynı tarihlere denk gelen Brand Week etkinliğinde de iki oyunumuz sahnelenecek." ifadelerini kullandı.

BKM'nin kültür ve sanat yatırımlarını büyüterek ileriye taşımayı arzu ettiklerini aktaran Bekçe, festival için tüm hazırlıkları yaptıklarını dile getirdi.

FESTİVAL HAKKINDA

Maksimum Kart ana sponsorluğunda düzenlenen festivalde Demet Akbağ, Şener Şen, Uğur Yücel, Ali Poyrazoğlu ve Güneş Berberoğlu, Behzat ve Süheyl Uygur, Kaan Sekban, Sefa Doğanay, Doğu Demirkol gibi isimlerin yanı sıra "Aydınlıkevler", "Güldür Güldür Show", "Zengin Mutfağı" ve "Çok Güzel Hareketler 2"nin aralarında olduğu çok sayıda oyun yer alıyor.

Laura Symth, Sean McLoughlin, Matt Richardson ve Brennan Reece İstanbul Komedi Festivali etkinlikleri kapsamında Türk seyircisiyle ilk kez buluşacak.

"Aşk 'Boğaz'dan Geçer Mi?", "Aygül Aydın ile Yıldızlara Gülümse", "Fikrim Firarda", "Hey Gidi Günler", "İyi Bayramlar", "Leyla ile Mecnun Değil" ve "Tatlı Kaçık" gösterileri de festivale özel sahnelenecek.

Festivalde çocuklar için de "Türkçe Benim Evim - Kelimeler Adası", "Bully Bully", "Ceko ile Pepo - İki Bavul Dolusu", "Nasreddin Hoca" etkinlikleri sahnelenecek.

Etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye "www.istanbulkomedifestivali.com" internet adresinden ulaşılabilir.