Kocaelinde 8. Lale Festivali sona erdi

Kocaelinde 8. Lale Festivali sona erdi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Lale Festivali sona erdi.Festivalin son gününde, 361 kişinin katıldığı "En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin" yarışması...

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Lale Festivali sona erdi.

Festivalin son gününde, 361 kişinin katıldığı "En Güzel Laleyi Siz Yetiştirin" yarışması düzenlendi.

Yarışmada Yunus Sarı birinci, Mutlu Yıldırım ikinci, Serdar Fidan üçüncü oldu.

Yunus Sarı, yarışmaya ilk kez katıldığını, yetiştirdiği lalelerin dereceye girmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, etkinlik için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.

Birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye bin lira ödül verildi. 150 yarışmacıya da mansiyon ödülü takdim edildi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, lalenin Türk çiçeği olduğunu ve baharı müjdelediğini belirtti.

Lalenin, güzelliğin, birliğin, beraberliğin ve dik duruşun en güzel sembollerinden olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, sadece laleyi değil bütün çiçekleri sevdiğini söyledi.

Kocaeli'nde 10-11 yıl önce kişi başına düşen yeşil alan miktarının bir metrekare olduğuna dikkati çeken Karaosmanoğlu, "Şimdi biz bunu, çok güzel sahil ve kavşak düzenlemeleri ile 11 metrekareye çıkardık. Çünkü Kocaeli, sanayi kenti. Her taraf fabrika. Bu fabrikalar ister istemez çevreyi kirletiyor, ölçüyü aşmamak suretiyle bir miktar zehirliyor. Bizim adımıza onu temizleyen ağaçlar, ormanlar ve yeşil alanlar. Kirli havayı alıyor, bize tertemiz oksijen olarak sunuyor" diye konuştu.