Leyla Gencer’de Abide-i Aşk-kuvay-ı Milliye kadınları 2015 ücretsiz

Leyla Gencer’de Abide-i Aşk-kuvay-ı Milliye kadınları 2015 ücretsiz

Abide-i Aşk- Kuvay-ı Milliye Kadınları 2015 oyunu bu akşam (cumartesi) saat 20.30’da Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz sahnelenecek.

Nezihe Araz ve Ragıp Ertuğrul’un yazdığı , Dilek Türker’in yönettiği  Abide-i Aşk- Kuvay-ı Milliye Kadınları 2015 oyunu bu akşam (cumartesi) saat 20.30’da Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz sahnelenecek.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun ev sahipliğinde, Bakırköy Belediyesi ve Türk Anneler Derneği Bakırköy Şubesi katkılarıyla ,Tiyatro Ayna tarafından sahnelenecek oyunda Dilek Türker, Sibel Taşçıoğlu, Derya Günaydın, Ayşegül Yalçıner ve Saliha Cansu Saka oynayacak.

Abide-i Aşk - Kuvay-ı Milliye Kadınları 2015 konusu:

Kuvay-ı Milliye Kadınları, gerek Kurtuluş Savaşımızda gerekse kuruluş (Cumhuriyet) ve aydınlanma (Devrimler) sürecinde, mücadele içinde olan, ‘kağnı kolları’nda silah ve cephane taşıyan, cephelerde düşmanla çatışan, şehit veya gazi olmuş, haklarında araştırmalar yapılmış, şanlı tarihimize ‘mücahit kadınlar’ olarak geçmiş gerçek kişilerdir. Ulu Önderimiz bu kadınlarla yakından ilgilenmiş, ödüllerle, kutlamalarla teşekkürlerini sunmuştur. Kadın haklarını gündeme getirmek ve kadının toplumsal rol üstlenmesini teşvik etmek üzere yaptığı çeşitli girişimler ve konuşmalarında Meclis’e, topluma, kanaat önderlerine, aydınlara ve sanatçılara onları birer rol model olarak göstermiştir. 

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu Bakırköylüleri ücretsiz sahnelenecek oyuna davet etti.