"Ufka Yolculuk Kültür Yarışması"

"Ufka Yolculuk Kültür Yarışması"

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünce 3 Nisan'da gerçekleştirilecek yarışmaya, 360 bin kişi aynı anda katılacak- Türkiye'nin 81 ilinden, KKTC'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden katılım sağlanacak yarışmada, ülke genelindeki 231 cezaevinden 10 bin mahk

İSTANBUL (AA) - Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünce 3 Nisan'da gerçekleştirilecek "Ufka Yolculuk Kültür Yarışması"nda Türkiye'nin 81 ilinden, KKTC'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 360 bin kişi aynı anda yarışacak.

Son Peygamber Platformu'nun da arasında bulunduğu 100'den fazla sivil toplum kuruluşunun desteklediği yarışma, 3 Nisan Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'deki bin 654 okulda gerçekleşecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya, Türkiye, KKTC ve dünyanın çeşitli ülkelerinden başvuran 360 bin kişi katılacak.

Her Müslümanın bilmesi gereken temel bilgileri öğrenmesinin amaçlandığı yarışmada, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından "İmam Nevevi’nin Riyazü's Salihin" eserinden özel derlenen “Riyazü's Salihin'den 1001 Hadis Seçkisi”ni alan ve okuyan 360 bin kişi kitaptaki bilgilerden soruları cevaplayacak.

- "Mahkumlar da yarışacak"

"Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışması" olarak nitelenen yarışmaya, ülke genelindeki 231 cezaevinde bulunan 10 bin mahkum da başvurdu. Bu kapsamda, mahkumlar cezaevlerinde yarışmaya özel oluşturulan 345 sınıfta yarışacak.

Dünya genelinden yarışmaya başvuranlar ise internette eş zamanlı olarak İngilizce dilinde yarışmaya katılacak. Yarışmada 10 yaş altında 15 bin öğrenci, 10-15 yaş arasında 162 bin öğrenci de kazanmak için çaba harcayacak.

Kaydolanların kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile katılacağı yarışmada, dereceye girenlerden 16'sı Umre seyahati, 28'i tablet bilgisayar ve toplam 15 bin lira para ödülü kazanacak.

Başvuru yapanlar, yarışmanın sınav merkezlerini "ufkayolculuk.com" adresinden öğrenebilecek.