Okan Bayülgen hapis cezasından kurtuldu

Okan Bayülgen hapis cezasından kurtuldu
Güncelleme:

Okan Bayülgen'e, bir Youtuber hakkında 'geri zekalı' dediği iddiasıyla hapis istemiyle dava açılmıştı. Dava karara bağlandı.

Youtuber Muhammet Çumanoğlu, yaklaşık bir yıl önce 'Uykusuzlar Kulübü' isimli televizyon programında kendisine ait bir videodan kesit yayınlayıp 'geri zekalı' dediğini iddia ettiği Okan Bayülgen hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Bayülgen hakkında, 'hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne açılan davada basit yargılama usulü ile uygulanırken, taraflara tebligat gönderilerek 15 gün içinde yazılı beyanlarını göndermeleri istendi.

BERAAT ETTİ

Mahkeme, Okan Bayülgen’in savunmasını, Çumanoğlu da beyanlarını değerlendirdi. Mevcut delil durumuna göre atılı suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Bayülgen’in beraatine karar verildi.

Verilen karara itiraz edilmesi halinde, ilgili kanun gereği normal yargılama usulüne geçilecek.

"ZOR DURUMDA BIRAKTI"

Çumanoğlu’nun avukatı, Bayülgen hakkında gerçekleştirdikleri suç duyurusu ile ilgili olarak, “Bu program kendi normal zamanında yayınlandığı gibi programın YouTube kanalında da yayınlanmıştır. Bu durum kitap yazma çalışması yürüten ve uzmanlaştığı bu alanda iş yeri açmayı planlayan müvekkili rencide etmesinin yanı sıra çok zor durumda bırakmıştır” ifadelerini kullandı.

"AHKAM KESEN KİŞİLER HAKKINDA KULLANDIM"

Bayülgen ise konuyla ilgili olarak verdiği ifadede, “Muhammet Çumanoğlu'nun yayınladığı ve benzeri videolar çeken kişilerle ilgili program sırasında tanımlama yaptım. Sosyal medya üzerinden duygusal ilişkiler ve aşk üzerine yorumlar yapıp görüşlerini sunan, ahkam kesen kişiler hakkında 'gerizekalı' ibaresini kullandım. Bu ifadenin müşteki ile ilişkisi olmadığı, programın yayın akışından anlaşılacaktır” şeklinde konuşmuştu.

Milliyet