Şevket Çoruh'tan Bakanlığa tepki

Şevket Çoruh'tan Bakanlığa tepki
Güncelleme:

Tiyatrocu Şevket Çoruh, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Devlet Tiyatrolarımızın sahnelerini, Kovid-19 salgını nedeniyle açılış yapamayan özel tiyatrolarımızın kullanımına sunuyoruz" açıklamasına tepki gösterdi.

Baba Sahne'nin kurucusu, tiyatro sanatçısı Şevket Çoruh, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Devlet Tiyatrolarımızın sahnelerini, özel tiyatrolarımızın kullanımına sunuyoruz" açıklamasına, "Navlunu kurtarmaz domatesi Alanya çıkışı dereye dökeriz.Olsun yine de niyet önemli" diyerek tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatrolarının sahnelerini yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle açılış yapamayan özel tiyatroların kullanımına tahsis edecek. Her ayın 20'sinde takip eden aylar için salon tahsis başvuru sonuçları açıklanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığ'ından yapılan yazılı açıklamaya göre, özel tiyatroları desteklemek üzere yapılacak tahsisler 1 Aralık 2020 ile 15 Haziran 2021 arasında gerçekleştirilecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün e-posta adresine iletilecek başvurularda oyun metninin de gönderilmesi gerekiyor.

Tiyatrocu Şevket Çoruh, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı "Devlet Tiyatrolarımızın sahnelerini, Kovid-19 salgını nedeniyle açılış yapamayan özel tiyatrolarımızın kullanımına sunuyoruz" açıklamasını alıntılayarak, "Baba Sahnenin görselini kullanmanız gurur verici. Tiyatromuza Maliye Bakanlığından daha az ilgi gösterseniz bile" şeklinde tepki gösterdi.

Çoruh, yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Baba Sahne nin görselini kullanmanız gurur verici. Tiyatromuza Maliye bakanlığından daha az ilgi gösterseniz bile. (En çok seyirci sayısı Cünet Gökçer sahnesi 265 kişi Ankara ) Navlunu kurtarmaz domatesi Alanya çıkışı dereye dökeriz.Olsun yine de niyet önemli. (Kalyon 9,5) :))"