Ahmet Hakan İmamoğlu ve Yavaş soruşturmalarına ''böyle'' tepki gösterdi!

Ahmet Hakan İmamoğlu ve Yavaş soruşturmalarına ''böyle'' tepki gösterdi!
Güncelleme:

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında açılan soruşturmalarla ilgili yaptığı "eleştiri" ve "uyarı" gündem oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs ile mücadele kapsamında başlattığı bağış kampanyaları "hukuka aykırı olduğu" gerekçesiyle durdurulmuş, belediyelerin bağış hesaplarına bloke konulmuştu. İçişleri Bakanlığı'nın da bağış kampanyasıyla ilgili olarak hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlattığı açıklanmıştı.

Türkiye'nin gündemini günlerce meşgul eden "bağış" polemiğinde konunun yargıya taşınmasının ardından Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, AK Parti hükümetine "Soruşturacaksın da neyi soruşturacaksın?" diye sordu.

Hakan, Hürriyet gazetesindeki yazısında “Ekrem İmamoğlu’na… ‘Sana bir mağduriyet şerbeti daha sunuyoruz Ekrem Bey… Buyur, iç… Hem de şöyle kana kana iç… Yarasın!’ mı denmek isteniyor? Ben bu işin içinden çıkamadım, çıkan varsa beri gelsin” dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısından ilgili bölüm:

Tartışma ufukta kayboldu ama Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı açıklamadan anlıyoruz ki bir soruşturma başlatılmış. İmamoğlu’na soruşturma açmak da neyin nesi Sadece İmamoğlu’na da değil, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da…

E şimdi ne gerek var konuyu yeniden ısıtmaya? Ne gerek var soruşturmaya? Soruşturacaksın da neyi soruşturacaksın? “Salgın günlerinde sen niye vatandaş için yardım toplamaya kalkıştın” mı diyeceksin? Diyeceksin de iyi bir şey mi demiş olacaksın? Diyeceksin de ne olacak?

Ne oluyor? Neler oluyor? Cepheleşme artsın mı isteniyor? Çarşı karışmadan rahat edilemiyor mu? Üç gün de mi kafayı dinlemek yok? Yoksa Ekrem İmamoğlu’na… “Sana bir mağduriyet şerbeti daha sunuyoruz Ekrem Bey… Buyur, iç… Hem de şöyle kana kana iç… Yarasın!” mı denmek isteniyor?

Ben bu işin içinden çıkamadım, çıkan varsa beri gelsin.

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamı için..